Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Εκδηλώσεις "Φιλαδελφία - Ελάτε, ΠΑΡΑΓΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΠΡΟΣΦΕΡΩ

«Θέλουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους,  που μέσα τους νικάει η ανάγκη για δημιουργία»
Άλσος Αγ. Παρασκευής», ...
στο κέντρο της Κομοτηνής
8,9,10,11 Ιουνίου.
Είσοδος ελεύθερη.
Πιστεύουμε ότι ο επισκέπτης, διψάει να πάρει την προκοπή, τη δημιουργία, τις γεύσεις, τα τοπικά χρώματα κι αρώματα του τόπου, που επισκέπτεται.
Δε θέλει μόνο να αισθανθεί περαστικός, θέλει μνήμες.
Και τις μνήμες τις δίνουν οι άνθρωποι και τα πράγματα, που φτιάχνουν.
Θέλουμε λοιπόν να δώσουμε ευκαιρίες σε αυτούς τους ανθρώπους, που μας θυμίζουν ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας, ολόκληρης της γειτονιάς, ολόκληρης της οικογένειας, κι όχι μόνο κάποιου που πιθανόν να έχει ένα καφενείο ή ένα εστιατόριο ή να φιλοξενεί στο ξενοδοχείο του επισκέπτες.
Θέλουμε να στηρίξουμε κι αυτόν που φτιάχνει την τροφή, τα αλλαντικά, τα γλυκίσματα, τα χειροτεχνήματα, τα μικροέπιπλα.
Αυτόν που δίνει αξία σε πράγματα, που μέχρι τώρα μας φαίνονταν απορρίμματα.
Υπάρχουν άνθρωποι άλλωστε που έχουν το ταλέντο, τη ματιά και το θάρρος να δίνουν αξία σε τέτοια αντικείμενα και σε τέτοια υλικά.
Άνθρωποι που φτιάχνουν βιτρώ, που φτιάχνουν μικροέπιπλα, που ανακαινίζουν μικροέπιπλα.
Δε θα υπάρχουν δηλαδή μόνο παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα, αλλά και άνθρωποι που με καλλιτεχνική ματιά αγγίζουν πράγματα που φαίνονται άχρηστα σε εμάς τους υπόλοιπους και τα μετατρέπουν σε ομορφιές, σε προκοπές, που τις ζηλεύουμε και θα θέλαμε να τα αποκτήσουμε».
 
 
Σύντομα... στο κοντινό μέλλον οι εκδηλώσεις "Φιλαδελφία" ευελπιστούμε ότι θα διοργανώνονται με πλήρη, αγαπητική, συμφιλιωτική συνεργασία  από τους φορείς όλων όσων ωφελούνται από την πρόοδο και την ανάπτυξη συνεργασίας, επιχειρηματικότητας και ορθολογικής αξιοποίησης των φυσικών πόρων στον ΤΟΠΟ μας:
Πολιτιστικών Συλλόγων, Συλλόγων Επαγγελματιών-βιοτεχνών, Αγροτικών Συλλόγων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπικών Δικτύων, Τοπικών Συμφώνων, Συλλόγων Ξενοδόχων ή/& Εστιατόρων, Ενώσεων Πολιτών, Αθλητικών Συλλόγων, Τοπικών Συμβουλίων, Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, Συνεταιρισμών, Επιμελητηρίων και κάθε άλλης συλλογικής δομής πολιτών.
 
 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: