Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ι.Ο.ΑΣ. - Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα_2014Ενημέρωση Εθελοντών
 
«Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»στη Χαλκίδα
 Σάββατο, 25 Ιουλίου 2014
Περιγραφή έργου
Σε κάθε νυχτερινό κέντρο θα βρίσκονται 4-5 άτομα από τους εθελοντές που θα βοηθήσουν για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης με κάθε επιτυχία.
Το κάθε άτομο θα παραλάβει κατά την άφιξή του/της ένα μπλουζάκι με την επωνυμία Ι.Ο.ΑΣ. (T-Shirt) το οποίο θα φορέσει για να ανήκει στην ομάδα Ι.Ο.ΑΣ. και να μπορεί να ενημερώνει τους επισκέπτες.
Ο ρόλος του κάθε ατόμου θα είναι να πλησιάζει ευγενικά τις παρέες που θα έρχονται να διασκεδάσουν, να ορίζουν όλοι μαζί τον οδηγό της παρέας, να του/της φοράει ένα βραχιολάκι και να τον/την ενημερώνει ότι ο σκοπός είναι να μην πιεί γιατί κατά την έξοδό του/της θα του/της κάνει αλκοτέστ εφόσον συμφωνήσει (σε περίπτωση που δεν θέλουν να το φορέσουν, μπορούν να το κρατήσουν στην τσέπη τους και κατά την έξοδό τους να έρθουν μόνοι τους για το αλκοτέστ).

Υπάρχει περίπτωση κάποια άτομα να μην θέλουν είτε γιατί ντρέπονται είτε για άλλους λόγους. Για να μπορέσουμε όμως να τους πείσουμε μπορούμε να τους προτείνουμε να φορέσουν το βραχιολάκι και να κάνουν το αλκοτέστ στο τέλος της διασκέδασής τους μόνο και μόνο για να δουν τα όριά τους.
Κατά την έξοδο των συμμετεχόντων θα τους υπενθυμίζουμε ότι εάν θέλουν να κάνουν αλκοτέστ.
Σε περίπτωση που δεν έχει πιει και είναι μέσα στα όρια που ορίζει ο ΚΟΚ θα του/της παραδίδει ένα μπλουζάκι με τη φούξια στάμπα και το έντυπο με συμβουλές ασφαλής οδήγησης.
Σε περίπτωση που το αλκοολόμετρο δείξει παραπάνω από το επιτρεπτό, θα πρέπει να τον/την παρακινήσει να πάρουν ταξί ή να οδηγήσει κάποιος άλλος από την παρέα και θα τον/την προμηθεύει μόνο με το έντυπο με τις συμβουλές οδήγησης και μια κάρτα που έχει όλα τα ταξί.
Και στις δύο περιπτώσεις, ο υπεύθυνος που θα κάνει το αλκοτέστ θα πρέπει να συμπληρώνει τη φόρμα που θα έχετε μαζί σας (στοιχεία: ηλικία, φύλο, αριθμός ατόμων ανά αυτοκίνητο, αποτελέσματα αλκοτέστ) για να μπορέσει το Ι.Ο.ΑΣ. να αξιολογήσει και να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της εκδήλωσης. Προσοχή, όποιος είναι με μηχανάκι, πρέπει να συμπληρώνετε ένα Μ δίπλα από τα στατιστικά λόγω του ότι είναι διαφορετικό το όριο.
Στο τέλος της εκδήλωσης η ομάδα από κάθε νυχτερινό κέντρο θα παραδώσει στον υπεύθυνο του Ι.Ο.ΑΣ. τη φόρμα συμπληρωμένη και τα υπόλοιπα βραχιολάκια που έχουν περισσέψει.

Παρακαλούμε οι υπεύθυνοι Ι.Ο.ΑΣ. σε κάθε club να επικοινωνήσουν με το που τελειώσει η ενέργεια το ξημέρωμα τηλεφωνικά ή με sms στο κινητό ως εξής:

Ιωάννα Τζόβολου 6984111204
Μαρία Νιωτάκη 6972447937
για να ενημερώσουν τα παρακάτω:  
·         πόσα άτομα φόρεσαν τα βραχιολάκια (περίπου ποσοστό γυναίκες:άντρες) –είχατε 200 βραχιολάκια
·         πόσοι έκαναν αλκοτέστ,
·         πόσοι ήταν πάνω από το όριο, δηλ. μικρότερο < 0,25 και μικρότερο < 0,10 (σύμφωνα με τα παρακάτω bullets 1 & 2)

Να θυμάστε ότι ο σκοπός της ενέργειας δεν είναι να τους πούμε να μην πίνουν όταν βγαίνουν για διασκέδαση ΑΛΛΑ εάν θέλουν να πιούν ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ή εάν οδηγούν ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΙΝΟΥΝ και πάντα να έχουν στην παρέα τους ένα άτομο (ή και οι ίδιοι) που δεν θα πιει για να μπορέσει να τους γυρίσει πίσω με ασφάλεια: Ο Οδηγός της παρέας!

Μη ξεχάσουμε να βγάλουμε πολλές φωτογραφίες !!!

Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
(έλεγχος οδηγού με συσκευή αλκοολομέτρου) 

1.    Το ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισμό όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα πρέπει να είναι μικρότερο < 0,25 χιλ του γραμμαρίου / λίτρο εκπνεόμενου αέρα.
2.    Για τους οδηγούς μοτοσικλέτας, επαγγελματικού οχήματος και των οδηγών που έχουν το δίπλωμα οδήγησης λιγότερο από 2 χρόνια, πρέπει να είναι μικρότερο < 0,10 χιλ του γραμμαρίου / λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: