Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ε. Π. Κ. Κρήτης: Έγγραφη Σύσταση - Πόρισμα από τον Συνήγορο του Καταναλωτή προς τη ΔΕΗ ΑΕ

Νέο!!! Σημαντικό

Έγγραφη σύσταση - πόρισμα, από τον Συνήγορο του Καταναλωτή Λευτέρη Ζαγορίτη,

Προς την ΔΕΗ

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή

1) Καλεί την εταιρεία ΔΕΗ Α. Ε να προχωρήσει στην μείωση της Αξίας των συνολικών χρεώσεων της υπό κρίση ρήτρας αναπροσαρμογής κατά το ήμισυ της αξίας αυτών, για όλο το χρονικό διάστημα ισχύος της υπό κρίση σύμβασης Προμήθειας έως την αζημια καταγγελία της από τους καταναλωτές.

2) Καλεί την εταιρεία ΔΕΗ Α. Ε να γνωστοποίησε στην Αρχή εγγράφως εντός 10 ημερών εάν αποδέχεται τα διαλαμβανόμενα στην. Παρούσα εγγραφή Σύσταση.

3) Αποφασίζει ότι, σε περίπτωση που η εταιρεία ΔΕΗ ΑΕ, δεν αποδεχτεί τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα Σύσταση, τότε ο Συνήγορος του Καταναλωτή θα ενεργήσει σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην  παρ. 5 του άρθρου 4 του ν3297/2004.

4) Διαβιβάζει την παρούσα Σύσταση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για τις δικές τους κατά νόμο ενέργειας.

Μετά από τα παραπάνω, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ευχαριστεί την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή, για την συνεχή στήριξη του Δικαίου και του μαστιζομενου από την ακρίβεια της Ενέργειας  Καταναλωτή. 

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης 

Ιωάννα Μελάκη 

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: