Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Διακαίωση πρώην μικροέμπορων (ενοικιάσεις μοτοποδηλάτων) από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 21-08-2015
Νομολογιακού περιεχομένου η από 30-04-2015 Προσωρινή Διαταγή, για πρώην μικρέμπορο (ενοικιάσεις μοτοποδηλάτων) από το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου Κρήτης
λόγω όχι μείωσης του τζίρου αυτής,αλλά λόγω της  βλάβης που υπέστησαν από απάτη προμηθευτή τους. Πλήρη δικαίωση, βρήκε οικογένεια πρώην μικρεμπόρων,  από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής (Προσωρινή Διαταγή 30/04/2015)καθώς και η σύζυγος διατηρούσε όμοια επιχείρηση (ενοικιάσεις μοτοποδηλάτων) , όμως σήμερα  είναι κλειστή, όπως και του συζύγου, Προσωρινή Διαταγή, ελάχιστη μηνιαία καταβολή των 50 ευρώ και την διάσωση όλων των περιουσιακών στοιχείων, μέχρι την εκδίκαση της  κυρίας αίτησης, εξέδωσε το εν λόγω Δικαστήριο.
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  πρόκειται  για ,  τρίτεκνο, έγγαμο δανειολήπτη , με σύζυγο άνεργο. Ο εν λόγω δανειολήπτης είναι χρεωμένος  σε πέντε Τράπεζες με 8 συμβάσεις χρέωσης, συνολικού ποσού χρέωσης 273.033,81 ευρώ.
Εισόδημα που ο  δανειολήπτης διαθέτει :  Διαθέτει  το ποσό του επιδόματος ανεργίας 480 ευρώ μηνιαίως , του ίδιου ,(η σύζυγος δεν επιδοτείται)συν το επίδομα αναπηρίας του ανήλικου τέκνου του ποσού των  720,00 ευρώ, μηνιαίως.
Περιουσιακά στοιχεία που ο δανειολήπτης  διαθέτει είναι: α)ένα διαμέρισμα β ορόφου 63,80 τ.μ και β) ένα Ι.Χ κατά 50% συνιδιοκτησία μετά της συζύγου του.
Το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου Κρήτης , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο  11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο  δανειολήπτης πληρεί τις προϋποθέσεις ένταξης του, στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, καθώς είναι άνεργος έγγαμος με σύζυγο άνεργη ,τρίτεκνος, με ένα ανήλικο τέκνο με αναπηρία του χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο. 
1) Δέχεται , το αίτημα , της χορήγησης, Προσωρινής Διαταγής ,
2) Αποφασίζει προσωρινά  , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά της περιουσίας του
διατηρώντας   την πραγματική  και νομική κατάσταση της περιουσίας της, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.
3) Ορίζει, δόση 50 ευρώ μηνιαίως, λόγω ανεπαρκούς εισοδήματος του δανειολήπτη, προς εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων.
Συμπερασματικά: Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η Προσωρινή Διαταγή ,που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης , για τον  εν λόγω δανειολήπτη, ο οποίος  σήμερα είναι άνεργος αλλά και η σύζυγος άνεργη , με μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας του συζύγου και το το επίδομα από το ΙΚΑ αναπηρίας του τέκνου τους ,θεωρείται ευνοικότατη .προσέφερε την δέουσα "ανάσα" στην εν λόγω οικογένεια, που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, καθώς είναι πενταμελής οικογένεια, με τρία ανήλικα τέκνα, είναι και οι δύο σύζυγοι άνεργοι, και τρέφονται με  κοινωνικά επιδόματα.
Για ενημέρωση και ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ. 2821092306, 2821092666 και 2842020140 
 
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: