Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ε.Π.Κ.Κρήτης : Μειώσεις στα Δημοτικά τέλη ζητά η Ε.Π.Κ.Κρήτης από τις νέες Δημοτικές Αρχές, για τους καταναλωτές της φτώχειας και της ανέχειας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  31-08-2014
Μία  του  Σεπτέμβρη, οι νέες Δημοτικές Αρχές της Χώρας, καλούνται να  αναλάβουν να διοικήσουν τους Δήμους, επί μια πενταετία και να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους, όπως προεκλογικά διατυμπάνιζαν. Όμως, οι συγκυρίες δεν είναι βατές, είναι αρκετά διαφοροποιημένες και άγνωστες. Καθώς οι περισσότεροι δημότες βρίσκονται  οικονομικά, ψυχολογικά και κοινωνικά εξαντλημένοι ,από την γενικότερη μνημονιακή πολιτική, από την ύφεση ,από την ανεργία, από την μείωση μισθών και συντάξεων, από το κλείσιμο των επιχειρήσεων.Εμείς, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τους καλωσορίζουμε και σε όλους τους Δημάρχους της Κρήτης  ευχόμαστε  πολλή δύναμη, αγώνα και καλό έργο ,για το καλό κάθε Δήμου, για την εξυπηρέτηση κάθε δημότη. Για δε στους νέους Δημοτικούς Συμβούλους, λέμε, συμμετοχή στα συμβούλια ,ανάδειξη των προβλημάτων των δημοτών και χαμηλή οικονομική επιβάρυνση στους δημότες, αν είναι δυνατόν όχι "μηδενικές αυξήσεις" αλλά μειώσεις στα τέλη που καλούνται να πληρώσουν. Στήριξη στον "άπορο πολίτη", να μη του στερείται η προσβασιμότητα στα βασικά αγαθά της χρήσης ,νερού και ρεύματος.
Θέλουμε ,από τις νέες δημοτικές αρχές του νησιού μας, ευαίσθητη και αυξημένη κοινωνική πολιτική, μέσα από τις υπάρχουσες δημοτικές δομές ,αλλά και αύξηση  του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης μέσα από αυτές, για την στήριξη ,των αδύναμων δημοτών ,αλλά και των νοικοκυριών που στις μέρες μας, οικονομικά και κοινωνικά έχουν "γονατίσει" χωρίς καμία διέξοδο.
Η Ένωσή μας δηλώνει παρούσα και είναι έτοιμη να συνεργαστεί  "εθελοντικά"  με τα στελέχη της αλλά και τα απλά  μέλη της, σε όλα τα επίπεδα, με τις νέες δημοτικές αρχές του νησιού μας,διεκδικώντας μαζί με εκάστη δημοτική Αρχή, τα δικαιώματα των πολιτών.
Είναι λυπηρό, στις μέρες μας, που ο πολίτης ακόμα δεν έχει βρει την ισορροπία του , από την ύφεση και  την οικονομική ανέχεια που τον έπληξε, κάποιοι  επιδεικτικά να τον στοχοποιούν, στα υποτιθέμενα "κοινωνικά παντοπωλεία" τσαλακώνοντας την αξιοπρέπεια του, στήνοντας τον στην ουρά για μία τσάντα κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα με μακαρόνια και ρύζι. Ζητάμε από τις νέες δημοτικές αρχές, σεβασμό στην αξιοπρέπεια , προς τους φτωχοποιημένους δημότες. Ας βρεθεί άλλος τρόπος, οικονομικής ενίσχυσης. Δεν εξυπηρετεί την φτώχεια ο Φαρισαϊσμός, χρειάζεται σεβασμός στο πρόβλημα του δημότη, σεμνότητα και ταπεινότητα.
Τέλος, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οφείλουμε να τονίσουμε στις νέες τοπικές Αυτοδιοικήσεις της Κρήτης, ότι η κοινωνία της φτώχειας, χρειάζεται γνήσιους υπηρέτες ,οι οποίοι θα στέκονται στα προβλήματα της και θα δίνουν άμεσες λύσεις, τους θέλει αλληλέγγυους  στα προβλήματα της και όχι "δυνάστες της καρέκλας"
Είμαστε  έτοιμοι να συνεργαστούμε ,  με τους νέους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Κρήτης , για την στήριξη των προβλημάτων της κοινωνίας της Κρήτης, για μια νέα Κρήτη .

Η  Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: