Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

9η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (21-27 Μαρτίου 2016)

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«Δώσε προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή!»
9η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (21-27 Μαρτίου 2016)

Πρώτη παρουσίαση της τεχνολογίας INTERLOCK στην Ελλάδα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), συνδιοργανώνουν για 9η συνεχή χρονιά την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας(21-27/3)με πλήθος δράσεων σε όλη τη χώρα για τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, που αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία μας.


Το επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι στην Αττική και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που φιλοξενεί δράσεις της εν λόγω Εβδομάδας, καθώς και στην Πάτρα (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) με την υποστήριξη του Ιδρυτικού Μέλους του Ι.Ο.ΑΣ. «Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου», ενώ παράλληλα θα υλοποιούνται δράσεις σε όλη τη χώρα.

Κατά την εναρκτήρια ημερίδα – Δευτέρα 21/3 - θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδατο πρωτοποριακό σύστημα INTERLOCK: Σύστημα  ελέγχου αλκοόλ σε οδηγό μέσω ανάλυσης εκπνεόμενου αέρα, .
(Επισυνάπτεται φωτογραφία της Ευρωπαίας Επιτρόπουγια την Οδική Ασφάλεια, VioletaBulk, να εγκαινιάζει το συγκεκριμένο σύστημα)

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας οι συνεργάτες του Ινστιτούτου και του Σ.Ε.Σ. μαζί με το δίκτυο εθελοντών του Ινστιτούτου, θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Οι βασικές δράσεις έχουν ως ακολούθως:
·         Δευτέρα 21/03/2016 - Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 
Ø       Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) και του Ι.Ο.ΑΣ. για  το αλκοόλ και την οδήγηση με θέμα: "Safe&Sober",καθώς και η παρουσίαση του συστήματος INTERLOCK από διακεκριμένους εμπειρογνώμονες του εξωτερικού
Ø       Eθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος για τα θύματα τροχαίων

·         Τρίτη 22/3/2016
Ø       Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο: Καμπάνια ενημέρωσης πανελλαδικά
Ø       PitStop Οδικής Ασφάλειας στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου (ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.) (21-23/03 με δωρεάν έλεγχο για συντήρηση οχημάτων)
Ø       Περιφερειακή ημέρα Οδικής Ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα

·         Τετάρτη 23/3/2016
Ø       PitStop Οδικής Ασφάλειας στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου (ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.) (21-23/03 με δωρεάν έλεγχο για συντήρηση οχημάτων)
Ø       Δράση «Μήλο – Λεμόνι» για την ευαισθητοποίηση των οδηγών πέριξ των σχολικών μονάδων σε Αθήνα και Πάτρα

·         Πέμπτη 24/3/2016
Ø       Ομιλίεςγια φοιτητές και σπουδαστές

·         Παρασκευή - Κυριακή 25-27/3/2016
Ø       Διανομή ενημερωτικούφυλλαδίου από  όλους τους Αυτοκινητόδρομους της χώρας
Επιπλέον , καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας θα πραγματοποιούνται :
Ø       Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία της χώρας και διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού από συνεργαζόμενους κοινωνικούς φορείς πανελλαδικά
Ø       Προβολή της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας με τοποθέτηση αφισών σε μέρος του στόλου της Ο.ΣΥ. και σε συρμούς και στα εκδοτήρια σταθμών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.
Ø       Πανελλαδική προβολή (σε τηλεόραση και ραδιόφωνο)της καμπάνιας του Ινστιτούτου: «Οι σωστές επιλογές είναι ζήτημα ζωής» που εστιάζει σε θέματα για την ασφάλεια των οδηγών και την πρόληψη των τροχαίων  δυστυχημάτων, όπως στην  υπερβολική ταχύτητα, αλκοόλ, μη χρήση ζώνης και παιδικό κάθισμα
Ø       Μετάδοση ραδιοφωνικού κοινωνικού μηνύματος με θέμα την ευγένεια στο δρόμο από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας

Οι δράσεις της 9ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας υλοποιούνται με  τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Ασφάλειας Μεταφορών ETSC, του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ», με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ.,  την υποστήριξη της Συμμαχίας  για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.,  Ο.ΣΥ Α.Ε., ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.  ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης,   και  την αρωγή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 210-8620150, email: media@ioas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: