Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Π.ΟΜ.Ε.Κ. - Οργάνωση, Ενημέρωση, Διεκδίκηση

Οργάνωση, ενημέρωση, διεκδίκηση είναι το μήνυμα της ΠΟΜΕΚ «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» με την ευκαιρία της 15ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, προς τους Έλληνες καταναλωτές. Σε μία εποχή όπου για έκτο συνεχή έτος ο Έλληνας καταναλωτής βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται, την αγοραστική του δύναμη να βαίνει συνεχώς μειούμενη, τα δικαιώματά του να απειλούνται, καλείται να αντισταθεί.
Να αντισταθεί στον κίνδυνο υποβάθμισης της διατροφής του, στον κίνδυνο υπόσκαψης της υγείας του, στον κίνδυνο απώλειας της κατοικίας του. Να αντισταθεί με οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη!
Οι οργανώσεις καταναλωτών αντιμετωπίσθηκαν, διαχρονικά, από την πολιτεία ως ενοχλητική παρωνυχίδα, γιατί ποτέ δεν μπήκαν στην υπηρεσία καμίας πολιτικής παράταξης. Όσες φτιάχτηκαν για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες ή διαλύθηκαν στην πρώτη στροφή ή στέκουν ως κουστούμια δίχως σώμα.
Τα μέλη και στελέχη των οργανώσεων καταναλωτών με εθελοντική παρουσία και δράση στον χώρο τους καλούνται να υπερβάλλουν εαυτούς, να συνεχίσουν τον αγώνα για κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Τους έχει ανάγκη η κοινωνία, τους έχει ανάγκη η αγορά. Γιατί σε μία αγορά που δεν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα του καταναλωτή, είναι αγορά της ζούγκλας.
Η ΠΟΜΕΚ «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και οι οργανώσεις μέλη της, ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για μία Κοινωνία όπου η πολιτεία θα στηρίξει την κοινωνική δικαιοσύνη και η Αγορά θα λειτουργεί εύρυθμα σεβόμενη τα δικαιώματα του καταναλωτή.
Αθήνα, 12 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: