Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η παιδική θεατρική παράσταση "Η Φάρμα του Διαδικτύου" στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Το ΠΕ.Α.Π. Πεύκης, με τη στήριξη της Google και του Saferinternet.gr,φιλοξενεί την παιδική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», τοΣάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18.30, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με ελεύθερη είσοδο. Η παράσταση έχει στόχο να ενημερώσει παιδιά Δημοτικού μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους για τα οφέλη του Διαδικτύου και την ασφαλή χρήση του.
Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στη διδακτική ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά και του Γεωργίου Κορμά, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Σοφία Τσινάρη. Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση γεμάτη από υπέροχες φιγούρες, χρώματα, μουσική και πρωταγωνιστή το Διαδίκτυο, παίζουν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη και Μαρίνα Σαμάρκου. Μέσα από χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώνονται με τις θεμελιώδεις αρχές ασφαλούς χρήσης του.

Θα υπάρχει επίσης για όσους ενδιαφέρονται και το ομώνυμο βιβλίο, που, μαζί με τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες που υλοποιούνται από το Saferinternet.gr  έχοντας ως βάση τις ιστορίες του, έλαβε την Ευρωπαϊκή διάκριση «Evens Foundation grant for EU media literacy programs 2014″.
Με τιμή,

Εκ των συγγραφέων του βιβλίου "Η Φάρμα του Διαδικτύου"
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά
Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια: