Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Προστάτευσε την περιουσία του πρώην ιδιοκτήτης καφενείου, με Προσωρινή Διαταγή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4-9-2017Ελπίδα σε οφειλέτη (πρώην μικρέμπορο), με 6 δάνεια σε 2 τράπεζες και συνολική οφειλή που ανέρχεται στο ποσό των 133.159,00 ευρώ,  έδωσε η προσωρινή υπαγωγή του, στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως αυτός τροποποιήθηκε, όπου  πέτυχε βάσει της Προσωρινής Διαταγής  του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος του και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του, με καταβολή μηνιαίας δόσης 50 ευρώ, μέχρι  την έκδοση οριστικής απόφασης.
Αναλυτικά και σύμφωνα  με την ανακοίνωση της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,της οποίας ο  οφειλέτης είναι μέλος, από το έτος 2014, πρόκειται για  άνεργο σήμερα δανειολήπτη, ηλικίας 42 ετών,  έγγαμο , πατέρα ενός ανηλίκου τέκνου . πρώην ιδιοκτήτη καφενείου , χωρίς κανένα οικογενειακό εισόδημα , καθώς και η σύζυγος του δηλώνει άνεργη, η επιβίωση τους στηρίζεται αποκλειστικά  και μόνο από  τους γονείς τους.
Το σημαντικό σε αυτήν την Προσωρινή Διαταγή είναι ότι, το δικαστήριο του Ηρακλείου ,δεν του προσέδωσε την εμπορική ιδιότητα αλλά αυτή του μικρεμπόρου , καθώς  δεν πιθανολογήθηκε ότι τα κέρδη του ,ήταν αποτέλεσμα του σωματικού του μόχθου, δεδομένου ότι τα ακαθάριστα έσοδά του ήταν περί της 5.000 ευρώ ετησίως, ενώ δεν απασχολούσε προσωπικό, απορρίπτοντας ως ουσία αβάσιμης της προταθείσας έντασης των πιστωτριών "περί εμπορικής ιδιότητας"
Για ενημέρωση και συμβουλευτική αλλά και ένταξη στο νέο νομικό πλαίσιο, του τροποποιημένου ν. Κατσέλη» μπορεί ο κάθε δανειολήπτης  είτε απλός δανειολήπτης, είτε επαγγελματίας , ακόμα και μικρο έμπορος ,να επικοινωνεί με  τα γραφεία της Ένωσης  που λειτουργούν στην πλατεία 1866 στα Χανιά (τηλ. – φαξ: 2821092306 και στην οδό Λακέρδας 11 στην Ιεράπετρα τηλ.284202014

Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: