Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Αγοράζουμε σχολικά είδη, από τοπικά καταστήματα"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  9-09-2015

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με αφορμή την έναρξη της  φετινής  σχολικής χρονιάς, την Παρασκευή 11-09-2015, αφού ευχηθεί  μια καλή σχολική χρονιά, σε μαθητές και γονείς, εφιστά την προσοχή τους ,όσο αφορά την αγορά  σχολικών ειδών, δίνοντας παράλληλα και τις συμβουλές της : 
Οι  Συμβουλές μας
 Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  συμβουλεύει τους γονείς, να επιλέξουν σχολικά  προϊόντα, που η τιμή τους βρίσκεται, πιο κοντά στο οικονομικό τους  "μπορώ "και βασικά της οικονομικής τους οικογενειακής κατάστασης.. Πρέπει να  φροντίσουμε να περιοριστεί η ζήτηση των εξεζητημένων και πανάκριβων σχολικών ειδών. Σε μια περίοδο κρίσης και οικονομικής  ύφεσης, δεν είναι δυνατό να επιβραβεύομαι ακραίες πρακτικές, ίσως και πρακτικές αισχροκέρδειας (από όπου και αν προέρχονται), γιατί θέλουμε π.χ. η τσάντα του παιδιού μας να έχει τον ήρωα της φετινής κινηματογραφικής επιτυχίας.
 • Κάνουμε  έρευνα αγοράς ,στην αγορά, μπορούμε να βρούμε ένα πολύ μεγάλο εύρος τιμών, αλλά και ειδών, είτε από παραδοσιακά βιβλιοπωλεία , είτε από Σούπερ Μάρκετ, είτε από Πολυκαταστήματα.Προτιμούμε να αγοράζουμε τα σχολικά είδη, από τοπικά καταστήματα, από επαγγελματίες τοπικούς.
 • Δεν  προτιμάμε  τα ακριβά,  της τελευταίας μόδας προϊόντα, θεωρώντας ότι, έτσι το παιδί μας θα προβληθεί, καθώς θα πληρώσουμε παραπάνω και μπορεί να δημιουργήσουμε προβλήματα στο παιδί μας κοινωνικής ένταξης.
 • Φροντίζουμε και ερευνούμε, εάν ως γονείς ,βρισκόμαστε σε χαμηλή οικονομική  αδυναμία,  κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας , που προσφέρουν σχολικά είδη "δωρεάν" για να μη στερηθούν τα παιδιά μας τα σχολικά τους είδη.  
   
  H Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης 
   
  Ιωάννα Μελάκη
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: