Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση συζήτηση στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 - 7μμ




μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
26/03/2013
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ 
Εμπειρίες και προοπτικές της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα του 2013
Εκδήλωση συζήτηση στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 - 7 μμ

Τι μπορεί να συνδέει μια εταιρία Λαϊκής Βάσης στη Λακωνία, με μια αυτοδιαχειριζόμενη βιομηχανία στη Θεσσαλονίκη και με ένα μη κερδοσκοπικό συνεταιρισμό στην Αθήνα; Η απάντηση είναι ότι συγκαταλέγονται όλες στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, ένα Τρίτο Τομέα της Οικονομίας πέρα από την ιδιωτική-κερδοσκοπική επιχειρηματικότητα και τον δημόσιο-κρατικό τομέα.
Ένα ακόμη κοινό σημείο είναι ότι και οι τρεις αυτές προσπάθειες, όλες τους (και) με έντονο οικολογικό ενδιαφέρον,  θα συναντηθούν στηνεκδήλωση – συζήτηση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 στις 7μμ στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων (πλατεία Ελευθερίας / Κουμουνδούρου 14, από την πλευρά του Ψυρρή).
Καλεσμένοι μας:

·         Σταύρος Αργυρόπουλος, πρόεδρος της Λακωνικής Βιοενεργειακής Α.Ε. (http://www.bioenergeiaki.gr/) που αναλαμβάνει το διαχωρισμό και τη βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών των μετόχων/μελών της στη Σπάρτη.
·         Ηλίας Ζιώγας, από το μη-κερδοσκοπικό συνεταιρισμό «Συνάλλοις» (http://synallois.org) στην Αθήνα, που ασχολείται με Δίκαιο Εμπόριο αλλά και με προώθηση τοπικών και βιολογικών προϊόντων.
·         Μάκης Αναγνώστου, από την αυτοδιαχειριζόμενη βιομηχανία της Βιο ΜΕ http://biom-metal.blogspot.gr/ στη Θεσσαλονίκη (πρώην Φιλκεράμ-Τζόνσον) που παράγει μεταξύ άλλων και υλικά για μονώσεις κτιρίων.
Παράλληλα με τη γνωριμία μας με τα εγχειρήματα που  καθένας τους εκπροσωπεί, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα της κρίσης, και το πώς μπορεί να συμβάλει ένα πράσινο κόμμα σε μια τέτοια κατεύθυνση.
Η συζήτηση οργανώνεται από τη Συντονιστική Γραμματεία Αττικής των Οικολόγων Πράσινων, στα πλαίσια του κύκλου εκδηλώσεων «Ανανεώνουμε τη γνωριμία μας με τα κινήματα». Θα υπάρχει ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση, από το http://www.ecogreens-gr.org/webtv .

Για περισσότερες πληροφορίες:  Γ. Παρασκευόπουλος  6979 952070
















                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: