Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας - Ο Μίτος της Αριάδνης, Δωράκι στους Συμβολαιογράφους

Εν μέσω κρίσης και διαρκούς μείωσης ή και απώλειας εισοδημάτων, ο Υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ένα ακόμα χαράτσι που θα πληρώνουμε από την 1/1/2013, οι καταναλωτές προς τους Συμβολαιογράφους στην περίπτωση γάμου, διαζυγίου και κηδείας.
Όπως ισχυρίζεται, έτσι θα πατάξει φαινόμενα των «μαϊμού» συντάξεων και λοιπών επιδομάτων. Είναι αναληθές και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κος Ασκούνης τον διαψεύδει. Τα Ληξιαρχεία δίνουν πλήρη καταγραφή και με όλα τα στοιχεία για γάμους, διαζύγια και θανάτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Εάν υπάρχουν ανεπάρκειες ή δυσλειτουργίες στο σύστημα να διορθωθούν έτσι ώστε να παταχθεί η παραβατικότητα. Όχι όμως τις αδυναμίες του μηχανισμού να τις πληρώνουν με τον όβολό τους και πάλι οι καταναλωτές, όπως έγινε και στην περίπτωση του πετρελαίου θέρμανσης.
Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να αντιληφθεί το οικονομικό βάρος που σηκώνουν τα νοικοκυριά και να πάρει πίσω τα όσα εξήγγειλε. Ο Μίτος της Αριάδνης μπορεί σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να λυθεί μέσα από τα Ληξιαρχεία, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση για τους πολίτες – καταναλωτές.
 
Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Ιουλιανού 28, 104 33 Αθήνα
Τηλ. 210 88 17 730
Φαξ 210 88 17 784
E-mail info@eeke.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: