Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Ε.Π.Κ. Κρήτης: Καταγγελίες Υπερχρεωμενων νοικοκυριών, στις Αρχές της Χώρας, μέσω της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Δελτίο Τύπου 23-7-2024

Με χαρά, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ανέλαβε να διαβιβάσει δύο ανεξάρτητες καταγγελίες αγανακτισμένων δανειοληπτών, μελών της στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή και στην Ανεξάρτητη Αρχή Τειρεσίας Α.Ε.

Επί των καταγγελιών.

Καταγγελία Πρώτη

Δανειολήπτης, μέλος της Ένωσης Προστασίας καταναλωτών Κρήτης, είχε αιτήσει στην Εταιρεία Do Value, να του γνωρίσει το ύψος της οφειλής του από μια δανειοδότηση από τον Μάρτιο του έτους 2023 προκειμένου να μπει στην Εξωδικαστική Διμερή Διαμεσολάβηση και να ρυθμίσει το χρέος του.

Η εν λόγω Εταιρεία, μέχρι και σήμερα, δεν έχει απαντήσει απαξιώνοντας παντελώς το αίτημα του οφειλέτη,

Καταγγελία Δεύτερη 

Δανειολήπτρια, μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενταγμένη στο ν.3869/2010, (ν. Κατσέλη) ως εγγυήτρια σε δάνειο του συζύγου της, κλήθηκε με την Δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, να καταβάλλει δόσεις του άρθρου 8, τις οποίες κατέβαλλε ανελλιπώς, πήρε τη βεβαίωση εξόφλησης ανά χείρας, όμως, το "μαρτύριο" των μεσημεριανών οχλήσεων και ενοχλήσεων, άρχισε από την διαχειρίστρια Εταιρεία, πράγμα που έφερε την πρώην οφειλέτρια στα όρια τής  και να καταφύγει σε καταγγελία μέσω της Ένωσης Προστασίας καταναλωτών Κρήτης, στην Ανεξάρτητη Αρχή Τειρεσίας Α,Ε. για να πράξη τα δέοντα.

Έπειτα από τα παραπάνω, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει τα μέλη της, να μην αναπτύσσουν φοβικά σύνδρομα, όταν το δίκιο είναι με το μέρος τους, να το διεκδικούν μέσω των νομικών εργαλείων που μας παρέχουν οι υπάρχοντες νόμοι και να ενημερώνουν την Ένωση για οποιαδήποτε επικοινωνία από τράπεζες, funds, serveres που αντίκειται στα δικαιώματα τους, είτε ως καταναλωτές, είτε ως ανθρώπινες οντότητες.

Για περισσότερη ενημέρωση, καταγγελίες και για ραντεβού τηλ. 2821092306, ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες από τις 9 έως τις 12.


Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Διαμαρτυρία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για τον ξυλοδαρμό οικογένειας τουριστών σε μπαρ του Ηρακλείου

Σε σχετική ανακοίνωση η Ένωση των Καταναλωτών αναφέρει:

Είναι έντονη  η ανησυχία μας για την αυξανόμενη παραβατικότητα που παρατηρείται στο νησί μας, χωρίς αιτία και αφορμή.

Την έντονη ανησυχία της, εκφράζει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με αφορμή το απαράδεκτο περιστατικό της άγριας επίθεσης που δέχτηκαν μέλη μιας οικογένειας τουριστών στο κέντρο του Ηρακλείου, το οποίο και καταδικάζει χωρίς περιστροφές.

Και συνεχίζει η κ. Μελάκη,

Θέλουμε τουρισμό, αγωνιζόμαστε να έχουμε τουρισμό,συμμετέχοντας σε εκθέσεις του εξωτερικού, δείχνοντας τα συν, που προσφέρεται σε μια επίσκεψη στο νησί μας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καλώντας τους Ευρωπαίους καταναλωτές, να μας επισκεφθούν αφού η Χώρα μας κατά κύριο λόγο έχει κριθεί τουριστική και το νησί μας θεωρείται η ναυαρχίδα του τουρισμού.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: "Η αχαριστία στο έπακρον..."

Δελτίο Τύπου 19-7-2924

Πρόσκληση για τα μέλη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης!!!

Αγαπητά μέλη ,της Ένωσης Προστασίας καταναλωτών Κρήτης 

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αποτελείται από εσάς τους ίδιους και όχι μόνο από το 7 μελές Διοικητικό της Συμβούλιο.

Η συμμετοχή όλων μας, με την παρουσία μας, σε διάφορες δράσεις της συλλογικότητας δεν είναι απλά αναγκαίες, αλλά άκρως απαραίτητες.

Η πληρωμή της ετήσιας συνδρομής ,είναι απαραίτητη για την ύπαρξη της, διότι όπως ξέρετε δεν έχουμε καμία οικονομική και υλικοτεχνική στήριξη, από κανένα  θεσμικό φορέα, (Κράτος τοπική και Περιφερειακή αυτοδιοίκηση )

Αγαπητά μέλη,

Όλοι σας γνωρίζετε τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά, για την προστασία των δικαιωμάτων μας, από κακόβουλες ενέργειες της αγοράς.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Ε.Π.Κ.Κ.: Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει δραστικά οικονομικά μέτρα, σήμερα, για τον αδύνατο πολίτη

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη

Επιτακτική ανάγκη και Υποχρέωση της Κυβέρνησης σήμερα, είναι να στηρίξει τον οικονομικά αδύνατο πολίτη!!! Τα "τερτίπια" και τα διάφορα pass δεν ξεγελούν τα άδεια στομάχια των πολιτών. Είναι αστείο, να κάνουμε όλοι εμείς που έχουμε δημόσιο λόγο ,ότι δεν βλέπουμε... Είναι αστείο ο Έλληνας εργαζόμενος να δουλεύει 2 και 3 δουλειές για να τα καταφέρει... Είναι αστείο να θέλουμε τον Έλληνα εργαζόμενο να εργάζεται 16 ώρες στο 24ωρο. Δεν είναι αυτή Κυβερνητική διαχείριση, διότι ο εργαζόμενος δεν θα αντέξει, θα τρέξει σε ανύπαρκτες δομές υγείας.

Η Κυβέρνηση έχει νομική και ηθική υποχρέωση από το Σύνταγμα και από τους νόμους να υπερασπίζει και να προστατεύει, ως επί το πλείστον, τον οικονομικά ασθενέστερο πολίτη, να του προσφέρει όλα εκείνα τα εφόδια, ώστε ούτε άστεγος να είναι, ούτε ανασφάλιστος να είναι, ούτε νομικά ακάλυπτος, μα ούτε και πένης στους δρόμους... Εμείς ως Εθνική συλλογικότητα, Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βλέποντας ότι η Πολιτεία σε πολλά έχει ξεφύγει από τον ουσιωδέστερο ρόλο της, λειτουργεί παρεμβατικά, θυμίζει στην Πολιτεία το καθήκον της, και συνδράμει εθελοντικά τον ξεχασμένο, πολίτη, που βάλλεται πανταχόθεν, τον πολίτη που δεν έχει υλικό αντάλλαγμα (να προσφέρει), τον πολίτη, που νοιώθει να τον απειλούν τα πάντα, και δεν ξέρει που να βρει όαση.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης είναι προσφορά ψυχής, ζωής, χρόνου ... Ο εθελοντής, της Ένωσης Προστασίας καταναλωτών Κρήτης, μάχεται χωρίς να υπολογίζει το όποιο κόστος, διότι όλες οι μάχες έχουν και κόστος, όχι απαραίτητα χρήματα. Η μεγαλύτερη προσφορά είναι, η διάθεση της θετικής αύρας της ψυχολογίας του απέναντι στην τοξικότητα του ανήμπορου, κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτη και ο χρόνος!!! Αυτό το πολύτιμο αγαθό που λίγοι το έχουν κοστολογήσει!!!

Ιωάννα Μελάκη

Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας καταναλωτών Κρήτης

Μέλος του ΕΣΚΑ 

 

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Επιστολή - Παρέμβαση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας για ενιαίο συντελεστή Φ.Π.Α 13% σε όλη την εστίαση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-8-2024

Ανοιχτή επιστολή - παρέμβαση Ανοιχτή Επιστολή, προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας, κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,με αφορμή την επαναφορά από 1-7-2024 του συντελεστή ΦΠΑ, στο σερβιριζόμενο καφέ, στο 24%, ζητώντας να τεθεί σε ισχύ, ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13%, σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.

Στην επιστολή της ,η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μεταξύ των άλλων αναφέρει:

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

ΕΕΚΕ - ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2024

Από σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου, ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2024. Το διάστημα των θερινών εκπτώσεων, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν οι καταναλωτές τις αγορές τους, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλότερες τιμές, προς όφελος του προϋπολογισμού τους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι καταναλωτές, ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων:

·       Όπως ισχύει πλέον σήμερα, με βάση τον Νόμο 5111/2024, σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο προμηθευτής για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο προμηθευτής κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των τριάντα (30) ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από τριάντα (30) ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο προμηθευτής στο χρονικό διάστημα που το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά. Αν η τιμή μειώνεται προοδευτικά κατά τη διάρκεια των εξήντα (60) ημερών, πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή που ίσχυε πριν από την εφαρμογή της πρώτης από τις διαδοχικές μειώσεις τιμών. Παράδειγμα: Αρχική τιμή στις 10 Ιουνίου (χωρίς διαγραφές/προσφορές κλπ.) 150 €. Η πραγματική προσφερόμενη τιμή 120 €. Την 11-7-2024 η προσφερόμενη τιμή είναι 115 €, επομένως η έκπτωση είναι (120-115=) 5 €.

·       Επιτρέπεται, συμπληρωματικά, και η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Χανιώτης έχασε σε πλειστηριασμό το σπίτι του και χρωστάει ακόμα το υπέρογκο ποσό των 200.000 ευρώ"

Πλειστηριασμός με κλειστά τα στόματα ...

Έχασε και το σπίτι του και χρωστάει ακόμα ...

Δελτίο Τύπου 

Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε ότι Χανιώτης έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό χωρίς να ακουστεί "κιχ".

Το σπίτι του πλειστηριάστηκε στο ποσό των 200.000 ευρώ και χρωστάει ακόμα άλλα 200.000 ευρώ, σύμφωνα με τους πιστωτές του.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και της δραματικής κατάληξης, όταν αποφεύγεις την έγκαιρη  και έγκυρη ενημέρωση επί των εργαλείων που έχεις στη διάθεσή σου ως οφειλέτης δανειολήπτης.

Επί της ουσίας της υπόθεσης:

Οφειλέτης δανειακών συμβάσεων χρωστούσε σε πιστωτικές εταιρείες από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, ποσό γύρω στις 400.000 ευρώ.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ε.Π.Π. Κρήτης: Άρθρο της Ιωάννας Μελάκη για τον Πυροσβέστη

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη 

για τον εργάτη πυρόσβεσης (πυροσβέστη)

Με αφορμή το νέο άρθρο 48 του ν 5116/2024 και τις εικόνες ντροπής, που είδαν το φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες ημέρες με τους εξαντλημένους πυροσβέστες, να κοιμούνται στους δρόμους η παρακάτω τοποθέτηση.

Συνεχίζουμε να εμπαίζουμε.το επάγγελμα του πυροσβέστη, διότι το επάγγελμα,  του πυροσβέστη στην ουσία είναι , λειτούργημα…..

Γιατί:

Για τον πυροσβέστη, δεν υπάρχει οικογένεια

Για τον πυροσβέστη, δεν υπάρχει ωράριο

Για τον πυροσβέστη, δεν υπάρχει άδεια εργαζομένου

Γιατί:

Βραβείο για την ΕΕΚΕ στα Education Leaders Awards

Το Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Εξωστρέφεια, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις  & Βιωματική Μάθηση στη Δημόσια  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση απέσπασε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου στα Education Leaders Awards για το μαθητικό κυλικείο - παιδική επιχειρηματικότητα, σύνδεση με την αγορά εργασίας και την κοινωνία, που διοργανώθηκαν για ένατη συνεχή χρονιά από την Boussias Communications.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου και την αρωγή των εκπαιδευτικών του και της συνεργαζόμενης διευθύντριας, δρ Αναστασίας Κατσούγκρη υλοποίησε ένα καινοτόμο βιωματικό project με στόχο τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

Στο πλαίσιο του έργου, οι μαθητές έμαθαν να παρασκευάζουν, να συσκευάζουν, να αγοράζουν τις πρώτες ύλες και να διαχειρίζονται τα οικονομικά της δικής τους «επιχείρησης» επιλέγοντας σωστά και υγιεινά φαγητά.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΕΕΚΕ - Preventia: Στόχος η μείωση της εξάπλωσης των μη μεταδοτικών ασθενειών

Οι μη μεταδοτικές ασθένειες, γνωστές και ως χρόνιες ασθένειες, είναι ασθένειες που δεν μεταδίδονται από το ένα άτομο στο άλλο, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, o διαβήτης, o καρκίνος και οι χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού. Οι μη μεταδοτικές ασθένειες είναι αποτέλεσμα ανθυγιεινού τρόπου ζωής, π.χ. κάπνισμα, σωματική αδράνεια, ανθυγιεινές δίαιτες και χρήση αλκοόλ, που οδηγούν σε μεταβολικές και φυσιολογικές αλλαγές. Στις ευρωπαϊκές χώρες, οι μη μεταδοτικές ασθένειες ευθύνονται για ένα τεράστιο μέρος της επιβάρυνσης που αντιμετωπίζουν τα συστήματα δημόσιας υγείας στα κράτη μέλη. Τα αυξανόμενα ποσοστά θανάτων που σχετίζονται με αυτές στην Ευρώπη είναι ανησυχητικά, αλλά αν βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα, τα περίπλοκα ζητήματα υγείας που προκαλούνται από αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν, εάν βελτιώσουμε τα μέτρα πρόληψης και προάγουμε την υγεία.

Η υγιεινή διατροφή είναι μια βασική πτυχή του τρόπου ζωής μας και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αύξησης των μη μεταδοτικών ασθενειών. Μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη είναι απαραίτητη για τη γενική υγεία μας και μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.