Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Η "18η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα στο Αμύνταιο" (pics) - Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Από neaflorina - Κείμενο και Φωτογραφίες

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2024, η δράση “Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα”, στο Αμύνταιο.

Το Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς”, το Δίκτυο Εθελοντών του και ο Δήμος Αμυνταίου, με την αρωγή της αστυνομίας, για ακόμα μια χρονιά ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και τη διάδοση σε όλη την Ελλάδα, και ειδικά στους νέους, του μηνύματος ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Η δράση έλαβε χώρα στο De Niro “Espresso & Wine Bar”, στο Αμύνταιο. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν μικρά αναμνηστικά δωράκια.


Η Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας σε συνεργασία με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας - ED Δυτικής Μακεδονίας Συνδιοργάνωσαν την 18η “Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα" - Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Από neaflorina - Κείμενο και Φωτογραφίες

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς” σε συνεργασία με την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Ε.ΚΑΤ.Ο Φλώρινας και εθελοντές και μέλη του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ)Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας υλοποίησαν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, την 18η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί». Καίριας σημασίας για τη δράση ήταν η πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Φλώρινας.

Η δράση πραγματοποιείται πανελλαδικά κάθε χρόνο τα τελευταία 18 χρόνια, ταυτόχρονα με την μεγάλη πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά και για την προστασία της ζωής όλων και κυρίως των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας. Τουλάχιστον 4000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως αν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC).

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ανακοίνωση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο - 2025

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή την ανακοίνωση του νέου Πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2025.

Το θέμα που επιλέχθηκε για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι: «Λέμε ΟΧΙ στον Διαδικτυακό Εκφοβισμό: Μαθαίνουμε, Προστατευόμαστε, Στηρίζουμε!» και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση: «Κοινωνικά δίκτυα: προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους φίλους μας».

Όλες τις πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να τις δείτε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/sid/sid-2025/challenges-sid-2025/challenges_sid_2025/

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε στο διαγωνισμό και να απολαύσετε μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριές σας το «ταξίδι» για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο!

Άλλες δραστηριότητες που οργανώνονται από το κέντρο μας και ενδεχομένως να άπτονται των ενδιαφερόντων σας είναι:

  1. ΜΟΟC για την έμφυλη διαδικτυακή βία για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (EuropeanSchoolnet : έναρξη 21 Οκτωβρίου - λήξη 28 Νοεμβρίου 2024). Εξετάζεται ο αντίκτυπος της έμφυλης βίας σε ευάλωτες ομάδες όπως οι νέοι, τα άτομα LGBTQI+ και τα άτομα με αναπηρίες, και προσφέρει πρακτικά εργαλεία για τους/τις μαθητές/τριες σας. Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://bit.ly/GBV_MOOC
  2. Διαδικτυακό σεμινάριο για την έμφυλη βία στο διαδίκτυο. Διαβάστε περισσότερα και εγγραφείτε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/webinars-all/web_22_10_2024/
  3. Εργαλειοθήκη Ctrl+Alt+GBV για τη διευκόλυνση σημαντικών συζητήσεων και την ενδυνάμωση των μαθητών/τριών για την αντιμετώπιση της έμφυλης διαδικτυακής βίας.
  4. Εργαλειοθήκη ΒΙΑ Toolkit για την ενδυνάμωση των νέων ώστε να μάθουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο υπεύθυνα και με ασφάλεια. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι κατάλληλο να υποστηρίξει και τις ανάγκες παιδιών προσφύγων/μεταναστών.
  5. Ενημερωτική έκθεση του προγράμματος menABLE για τη διαδικτυακή έμφυλη βία. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλά νέα άτομα φαίνεται να έχουν εσωτερικεύσει τη διαδικτυακή έμφυλη βία, ενώ οι ευάλωτες ομάδες, όπως οι LGBTQI+ και οι γυναίκες, αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους.

Με εκτίμηση

Η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Τρίτεκνη Δανειολήπτρια τα βρήκε με τους πιστωτές της και πήρε και βεβαίωση εξόφλησης"

Δελτίο Τύπου 26-9-2024

Νέα Εξωδικαστική ρύθμιση χρέους, για τρίτεκνη μητέρα, με Διμερή Εξωδικαστική Διαμεσολάβηση.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την Ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,

Πρόκειται  για Δανειολήπτρια, τρίτεκνη μητέρα, μέλος της, που είχε οφειλές σε διάφορους πιστωτές και θέλησε να ρυθμίσει τις οφειλές της έναντι των πιστωτών της, με Διμερή Εξωδικαστική Διαμεσολάβηση.

 Σε παρελθόντα χρόνο,προσπάθησε να τις εντάξει στο ν.3869/2010 (ν. Κατσέλη}, πράγμα που δεν το πέτυχε, καθώς κρίθηκε ότι δεν διέθετε τα χαρακτηριστικά εκείνα, που θα της  έδινε την δυνατότητα, βάσει νόμου {ν.3869/2010} το Ειρηνοδικείο Χανίων, να της ρυθμίσει το χρέος της.

Παρά την αρνητική απόφαση του Ειρηνοδικείου (κρίθηκε δόλος), η οφειλέτρια δεν απελπίστηκε αλλά συνέχισε τον αγώνα της, για τη ρύθμιση των χρεών της, σύμφωνα με τη συμβουλευτική και καθοδήγηση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Μονόδρομος, πλέον γι' αυτήν ήταν η Εξωδικαστική Διμερή μεσολάβηση, με τους πιστωτές τους νέους, καθώς οι οφειλές της είχαν περιέλθει στα χέρια των funds-servers.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ε.Π.Κ. Κρήτης: Ευχαριστήρια Επιστολή Δανειολήπτριας

Επιτέλους υπάρχουν και ευγνώμονες ...

Δημοσιεύουμε την επιστολή της δανειολήπτριας, κάτι που  αφενός μάς έδωσε δύναμη διότι ζούμε σε μια εποχή μη αναγνώρισης της προσφοράς και του εθελοντισμού και αφετέρου μας ξάφνιασε ... διότι οι άνθρωποι που έρχονται στην Ένωση Προστασίας καταναλωτών Κρήτης για να ζητήσουν βοήθεια μάς θεωρούν Κράτος ... δεν έχουν καταλάβει.  Ότι η λειτουργία των Ενώσεων Καταναλωτών ανά την Ελλάδα και η δική μας επαφίεται στη θέληση κάποιων ανθρώπων που θέλουν αφιλοκερδώς να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς καμία απολύτως στήριξη από πουθενά.

Η Συγχαρητήρια Επιστολή της δανειολήπτριας, μέλους της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτη.

"Αγαπητή κ. Μελάκη

Ως μέλος της Ένωσης, που πήρα πολλά από τη συμβουλευτική και καθοδήγησή σας, με αποτέλεσμα να διαγράψω ένα τεράστιο χρέος προς τις τράπεζες, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για το έργο σας και εύχομαι κάθε πρόοδο και  ευημερία  στο σημαντικό έργο που κάνετε στους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά σας.

Είναι γεγονός ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει πολλά χρόνια προβλήματα που απαιτούν σχεδιασμό, διεκδίκηση και μεθοδικότητα για την επίλυσή τους και εσείς σε όλα αυτά όχι μόνο δηλώνεται παρούσα αλλά είστε και παρούσα.

Είμαι βέβαιη, ότι.παρά το επίπονο και δύσκολο έργο σας, θα συνεχίσετε να στέκεστε δίπλα στα προβλήματα μας  όπως κάνατε μέχρι σήμερα, προάγοντας τα συμφέροντά της κοινωνίας και κάθε αδύνατου πολίτη που σας έχει ανάγκη .

κ. Μελάκη,

Θα σας ευγνωμονώ για πάντα  και παντού θα το βροντοφωνάζω ότι, υπάρχει ελπίδα, την οποία την φέρεται εσείς και το γραφείο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Τέλος, σας εύχομαι πολύ υγεία και δύναμη, να μας αντέχετε".

Με ευγνωμοσύνη

Μια δανειολήπτρια που της χαρίσατε

Ζωή


Ε.Π.Κ. Κρήτης: Δανειολήπτρια "κούρεψε" το χρέος της κατά 85% με Εξωδικαστική Διμερή Διαμεσολάβηση

Δελτίο Τύπου 23-9-2024

Κούρεμα χρέους, κατά 85% για οφειλέτρια δανείου, με Διμερή διαμεσολάβηση, με τους  πιστωτές .

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ευόδωση της μεσολαβητικής της προσπάθειας για λογαριασμό δανειολήπτριας μέλους της, όπου κατάφερε να "κουρέψει" το χρέος κατά 85%.

Αναλυτικά: Δανειολήπτρια είχε πάρει δάνειο από τράπεζα το οποίο εξυπηρετούσε κανονικά πριν την οικονομική κρίση, όμως, διάφορα προβλήματα υγείας που προέκυψαν την υποχρέωσαν να σταματήσει να καταβάλει τις δόσεις του δανείου με χρωστούμενο υπόλοιπο 10.000 ευρώ.

Σε συνέχεια το δάνειό της πουλήθηκε σε funds το οποίο δόθηκε για διαχείριση στην εταιρεία διαχείρισης χρέους, στην Dovalue.

Περνώντας το χρέος στην Do Value, οι υπάλληλοι της εταιρείας χρησιμοποίησαν κάθε πιεστικό μέσο για την είσπραξη της οφειλής, φέρνοντας σε.απελπιστική ψυχολογική  κατάσταση την οφειλέτρια, πράγμα που την έκανε να ζητήσει την στήριξη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για μια Εξωδικαστική Διμερή Διαμεσολάβηση.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Ε.Π.Κ. Κρήτης: Προτάσεις προς την Κυβέρνηση για άνοιγμα ενοικιαζόμενης στέγης

Δελτίο Τύπου 17-9-2024

Ανοιχτή επιστολή προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας και στους Οικονομικούς Υπουργούς της Κυβέρνησης, απευθύνει με ανοικτή επιστολή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλώντας τους να βοηθήσουν νομοθετικά, ώστε να ανοίξουν οι μακροχρόνιες μισθώσεις κατοικιών.

Στην επιστολή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Κύριοι, της Κυβέρνησης, 

Αφού ακούσαμε τις πρόσφατες ανακοινώσεις σας, προσεχτικά, στα εξαγγελθέντα μέτρα, νιώσαμε ότι πλέον αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα της έλλειψης μακροχρόνιας μίσθωσης κατοικίας, επίσης μας δώσατε να καταλάβουμε ότι έγνοιά σας είναι να ανοίξουν τα κλειστά μη μισθωμένα σπίτια.

Επ' αυτών και επειδή υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο βιώνουμε καθημερινά, ως Ένωση Προστασίας καταναλωτών Κρήτης, υποδοχέας, καθημερινών παραπόνων και καταγγελιών και από ιδιοκτήτες ακινήτων,αλλά και από ενοικιαστές, οφείλουμε να σας καταθέσουμε τις (απόψεις ) προτάσεις μας,

Οι προτάσεις μας:

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΚΠΟΙΖΩ - Δελτίο Τύπου 12-9-2024: In-game currencies

Σας αποστέλλουμε το Δελτίο Τύπου της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. που αφορά στην καταγγελία που κάνουν οι Ευρωπαϊκές Ενώσεις Καταναλωτών σχετικά με τις τακτικές χειραγώγησης με τα εικονικά νομίσματα στα βιντεοπαιχνίδια (in-game currencies).

Παρακαλούμε πολύ για την προώθηση του Δελτίου Τύπου - Αρχείο pdf - 296 KB

Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.
Στουρνάρη 17, Αθήνα 106 83
Τηλ. επικοινωνίας: 210 330 4444
E-mail: info@ekpizo.gr

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΕΚΕ - Έναρξη Καταρτίσεων στις Ψηφιακές Υπηρεσίες Υγείας για την Τρίτη Ηλικία

Ξεκινούν οι καταρτίσεις των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω, στα δικαιώματα της Τρίτης Ηλικίας στην Υγεία του έργου «ΕΕ-Υγεία» από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελετών Καινοτομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD - Building a robust and democratic civic space.

Οι ηλικιωμένοι έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στα θεμελιώδη δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και να εξοικειωθούν πρακτικά σε θέματα ψηφιακού εγγραμματισμού, και κυρίως, σε θέματα πρόσβασης και χρήσης των ψηφιακών υπηρεσιών υγείας.

Τα τμήματα θα υλοποιηθούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Βέροιας και της Καστοριάς σε συνεργασία με τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Βέροιας και Καστοριάς.

Αναλυτικότερα, οι καταρτίσεις θα υλοποιηθούν:

Για τη Βέροια:

·         17/09/2024: Άγιος Γεώργιος

·         18/09/2024: Ριζώματα

·         19/09/2024: Γεωργιανή

Για την Καστοριά:

·         20/09/2024: Άργος Ορεστικό

·         21/09/2024: Νεστόριο 

·         22/09/2024: Καστοριά

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ε. Π.Κ. Κρήτης: Δικαίωση Οφειλέτριας με Εξωδικαστική Διμερή Διαμεσολάβηση

Νέο!!!

"Κούρεμα" χρέους κατά 50%  και το υπόλοιπο σε 94 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 100ευρώ!!! πέτυχε οφειλέτρια από τα Χανιά με την Εξωδικαστική Διμερή Διαμεσολάβηση μέσω της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Επί της ουσίας της υπόθεσης:

Μεγάλη επιτυχία, για δανειολήπτρια, με πολλά δάνεια σε διάφορους πιστωτές, όμως, η πίστη και η αποφασιστικότητα της να κερδίσει, να σώσει το σπίτι της, ρυθμίζοντας τις οφειλές της, την οδήγησαν στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να εμπιστευτεί το πρόβλημα της, να ξεπεράσει το άγχος και την αγωνία που την διακατείχε και να προβεί σε Εξωδικαστική διμερή συμφωνία, με τους πιστωτές της, που σήμερα δεν είναι οι τράπεζες, αλλά τα διάφορα funds και serveres.

Επειδή η προσπάθεια αυτή ήταν πολύπλοκη , διότι η συγκεκριμένη οφειλέτρια, είχε μεγάλος χρέος, πάνω από 200.00 ευρώ,σε διάφορους πιστωτές, η προσπάθεια προσέγγισης για διμερή Εξωδικαστική Διαμεσολάβηση, έγινε σε κάθε πιστωτή ξεχωριστά.

Σήμερα είχαμε την ευχάριστη ανακοίνωση για το μέλος μας, ότι η Εταιρεία  Venatrdis  δέχτηκε τα εξής:

  • Να "κουρέψει" το χρέος κατά 50%.
  • Να ορίσει για το υπόλοιπο χρέος 72 άτοκες δόσεις των 100 ευρώ.

Έπειτα από την παραπάνω ρύθμιση του χρέους της δανειολήπτριας, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εμφανώς ικανοποιημένη για την επιτυχία της διαμεσολάβησης, στην οποία συμμετείχε ως επίσημος πιστοποιημένος διαμεσολαβητής, καλεί.κάθε δανειολήπτη που βαρύνεται με δάνεια, να επικοινωνήσει μαζί μας, κλείνοντας ραντεβού τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρες από τις 9 έως τις 12 στο τηλέφωνο 2821092306

 

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης 

Ιωάννα Μελάκη