Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Αγαπητοί Συνεργάτες και Φίλοι,
Παρακαλούμε βρείτε συνημμένο Δελτίο Τύπου που αφορά στο Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  19 Απριλίου από το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Τμήματα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Αντιδημαρχία  Παιδείας - Διαύγειας & Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
                  
Καλήνα Σίμου
Υποστήριξη Επικοινωνίας

Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς
Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150
Fax: 210 8620007
Email: info@ioas.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» 19-04-2013
Την Παρασκευή  19 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας, στον πολυχώρο «Πολιτεία», από τις 9:00π.μ. έως τις 04:00μ.μ. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Τμήματα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Αντιδημαρχία  Παιδείας - Διαύγειας & Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης.
Σκοπός  της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  πολιτών όλων των ηλικιακών ομάδων της ευρύτερης περιοχής σε θέματα Κυκλοφοριακής Παιδείας Πολιτισμού.



Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είχανπάνω από 700 μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης που ήταν παρόντες, κλείνοντας έτσι τα Προγράμματα Αγωγής Υγείας του τρέχοντος σχολικού έτους με θεματική την Κυκλοφοριακή Αγωγή.  Η σκηνή γέμισε από παιδιά  που παρουσίασαν εκπληκτικά μουσικοχορευτικά παιχνίδια και τραγούδια σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, οι οποίοι αγκάλιασαν με πολύ αγάπη και ενδιαφέρον το θέμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής. Πάνω από 30 σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν ενεργά στους διαγωνισμούς φωτογραφίας, κολάζ, αφίσας, και βίντεο, όπου εκτέθηκαν όλα τα έργα σε έκθεση που στήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Για ακόμα μία φορά, η ευρηματικότητα και η φαντασία των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συγκινητική ήταν η προσπάθεια που έγινε από τα παιδιά του Σχολείου Κωφών Πάτρας, όπου παρουσίασαν  ένα από τα 3 καλύτερα έργα κολάζ, καθώς το ΕΠΑΛ Κ.Αχαιάς που ετοίμασε ένα  συγκλονιστικό βίντεο, εμπνευσμένο από το έργο του Ινστιτούτου. Παράλληλα έγιναν οι απονομές των βραβείων και των επαίνων στους μαθητές που έλαβαν  μέρος με τις δημιουργίες τους.

Στη διάρκεια  της σχολικής χρονιάς υπήρξε στενή συνεργασία της Π/θμιας και Β/θμιας ΕκπαίδευσηςΑχαΐας με την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Πατρών, προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής  σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης την Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Οι δράσεις και οι εκπαιδεύσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν από προσληφθέντες στο πλαίσιο του προγράμματοςΚοινωφελούς Εργασίας του Ινστιτούτου σε σύμπραξη με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών,στους Νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Οι προσηφθέντες στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΟΧ  εκπαίδευσαν συνολικά μέσα σε 3 μήνες πάνω από 15.000 παιδιά με το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια», καθώς και με παρουσιάσεις και μετους προσομοιωτές του Ι.Ο.ΑΣ. στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια στη Δυτική Ελλάδα. Η Κινητή Μονάδα του Ινστιτούτουμεταφέρθηκεαπό την Αθήνα, ειδικά για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη συνειδητοποίηση της Ασφάλειας στο δρόμο, για τους  μαθητές της Β/θμιαςΕκπαίδευσης , Εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες.

Πραγματοποιηθήκαν οι παρουσιάσεις του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Ινστιτούτου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της δουλειάς 5 μηνών στην περιοχή της Πάτρας και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μέσω του προγράμματος αυτού εκπαιδευτήκαν περίπου 10.000 παιδιά Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας.Παράλληλακατεγράφησαν  τα κυριότερα σημεία προσοχής των δρόμων στα σχολεία αλλά στο κέντρο της Πόλης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος:
κα Διονυσία Σαμαντά, Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Δ.Ε.
Κα Συμεωνίδου Σοφία, Προïσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Εκ μέρους της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Διαύγειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης:
κος Φίλιας Ανδρέας Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαύγειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης.
Εκ μέρους του Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών

Καθηγητή  κου Γεώργιου Παναγιωτάκη, απήυθηνε χαιρετισμό η κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρος Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Εκ μέρους του αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας: απήυθηνε χαιρετισμό η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Κατερίνα Νικολακοπούλου.

Εκ μέρους της Διευθύντριας ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Αχαΐας:
 απήυθηνε χαιρετισμό η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας,κα Ιωάννα Θωμοπούλου.

Ιδιαίτερα θα πρέπει να ευχαριστούμε τους υποστηρικτές της εκδήλωσης: Μανιατόπουλος IDEAL, τον πολυχώρο «Πολιτεία» και τη Γέφυρα Α.Ε.

Επισυνάπτεται κατάσταση των σχολείων που απέστειλαν έργα για να εκτεθούν στην εκδήλωση ή παρουσίασαν δρώμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: