Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΚΠΟΙΖΩ - Δελτίο Τύπου 12-9-2024: In-game currencies

Σας αποστέλλουμε το Δελτίο Τύπου της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. που αφορά στην καταγγελία που κάνουν οι Ευρωπαϊκές Ενώσεις Καταναλωτών σχετικά με τις τακτικές χειραγώγησης με τα εικονικά νομίσματα στα βιντεοπαιχνίδια (in-game currencies).

Παρακαλούμε πολύ για την προώθηση του Δελτίου Τύπου - Αρχείο pdf - 296 KB

Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.
Στουρνάρη 17, Αθήνα 106 83
Τηλ. επικοινωνίας: 210 330 4444
E-mail: info@ekpizo.gr

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΕΚΕ - Έναρξη Καταρτίσεων στις Ψηφιακές Υπηρεσίες Υγείας για την Τρίτη Ηλικία

Ξεκινούν οι καταρτίσεις των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω, στα δικαιώματα της Τρίτης Ηλικίας στην Υγεία του έργου «ΕΕ-Υγεία» από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελετών Καινοτομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD - Building a robust and democratic civic space.

Οι ηλικιωμένοι έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στα θεμελιώδη δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και να εξοικειωθούν πρακτικά σε θέματα ψηφιακού εγγραμματισμού, και κυρίως, σε θέματα πρόσβασης και χρήσης των ψηφιακών υπηρεσιών υγείας.

Τα τμήματα θα υλοποιηθούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Βέροιας και της Καστοριάς σε συνεργασία με τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Βέροιας και Καστοριάς.

Αναλυτικότερα, οι καταρτίσεις θα υλοποιηθούν:

Για τη Βέροια:

·         17/09/2024: Άγιος Γεώργιος

·         18/09/2024: Ριζώματα

·         19/09/2024: Γεωργιανή

Για την Καστοριά:

·         20/09/2024: Άργος Ορεστικό

·         21/09/2024: Νεστόριο 

·         22/09/2024: Καστοριά

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ε. Π.Κ. Κρήτης: Δικαίωση Οφειλέτριας με Εξωδικαστική Διμερή Διαμεσολάβηση

Νέο!!!

"Κούρεμα" χρέους κατά 50%  και το υπόλοιπο σε 94 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 100ευρώ!!! πέτυχε οφειλέτρια από τα Χανιά με την Εξωδικαστική Διμερή Διαμεσολάβηση μέσω της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Επί της ουσίας της υπόθεσης:

Μεγάλη επιτυχία, για δανειολήπτρια, με πολλά δάνεια σε διάφορους πιστωτές, όμως, η πίστη και η αποφασιστικότητα της να κερδίσει, να σώσει το σπίτι της, ρυθμίζοντας τις οφειλές της, την οδήγησαν στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να εμπιστευτεί το πρόβλημα της, να ξεπεράσει το άγχος και την αγωνία που την διακατείχε και να προβεί σε Εξωδικαστική διμερή συμφωνία, με τους πιστωτές της, που σήμερα δεν είναι οι τράπεζες, αλλά τα διάφορα funds και serveres.

Επειδή η προσπάθεια αυτή ήταν πολύπλοκη , διότι η συγκεκριμένη οφειλέτρια, είχε μεγάλος χρέος, πάνω από 200.00 ευρώ,σε διάφορους πιστωτές, η προσπάθεια προσέγγισης για διμερή Εξωδικαστική Διαμεσολάβηση, έγινε σε κάθε πιστωτή ξεχωριστά.

Σήμερα είχαμε την ευχάριστη ανακοίνωση για το μέλος μας, ότι η Εταιρεία  Venatrdis  δέχτηκε τα εξής:

  • Να "κουρέψει" το χρέος κατά 50%.
  • Να ορίσει για το υπόλοιπο χρέος 72 άτοκες δόσεις των 100 ευρώ.

Έπειτα από την παραπάνω ρύθμιση του χρέους της δανειολήπτριας, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εμφανώς ικανοποιημένη για την επιτυχία της διαμεσολάβησης, στην οποία συμμετείχε ως επίσημος πιστοποιημένος διαμεσολαβητής, καλεί.κάθε δανειολήπτη που βαρύνεται με δάνεια, να επικοινωνήσει μαζί μας, κλείνοντας ραντεβού τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρες από τις 9 έως τις 12 στο τηλέφωνο 2821092306

 

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης 

Ιωάννα Μελάκη