Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης- Μελίτης Φλώρινας - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Βεύης- Μελίτης Φλώρινας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Είναι συνηθισμένο το θέαμα των σκουπιδιών στους ελληνικούς δρόμους. Δείγμα της παιδείας μας- ή μάλλον της έλλειψής της- δείγμα έλλειψης σεβασμού στο περιβάλλον και αγάπης για τον τόπο μας, δείγμα της κρατικής ανικανότητας για εφαρμογή των νόμων, όπως και να έχει, η εικόνα των σκουπιδιών σε δημόσιους χώρους είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας, δείγμα του πολιτισμού μας.
Πρέπει, όμως, να συνηθίσουμε και την εικόνα σκουπιδιών και μπάζων ακόμα και μέσα στην καρδιά της φύσης; Η Φλώρινα είναι ένας τόπος προικισμένος. Και όμως…Βαθιά μέσα στο δάσος, σε πλαγιές βουνών, στις όχθες ποταμών, ακόμα και σε μέρη δύσβατα και παρθένα, είναι πολύ πιθανό να συναντήσει κανείς σωρούς σκουπιδιών και μπάζων…Αφορμή για αυτές τις θλιβερές διαπιστώσεις είναι η ανακάλυψη ενός μεγάλου σωρού σκουπιδιών, προϊόντων κάβας, στον δασικό δρόμο κάτω ακριβώς από τις κατασκηνώσεις Κλαδοράχης. Κάποιος συμπολίτης μας θεώρησε το δάσος το καταλληλότερο και ιδανικότερο μέρος για να αδειάσει τα ληγμένα προϊόντα της αποθήκης του.
Όμως το δάσος δεν είναι ιδιοκτησία μόνο του κάθε ασυνείδητου και διεστραμμένου συμπολίτη μας. Ανήκει και σε όλους εμάς που θέλουμε να το χαρούμε. Και αυτή τη φορά αποφασίσαμε να μην προσπεράσουμε απλώς, αλλά να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε το γεγονός. Δημοσιοποιήσαμε την υπόθεση, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να αναλάβουν δράση, ζητήσαμε τη συνδρομή συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Η αυριανή παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια πολύ καλή αφορμή για ανάληψη άμεσης δράσης εκ μέρους όλων των φορέων.
Καλούμε, επίσης, όποιον πολίτη γίνεται μάρτυρας παρόμοιων ενεργειών να μην διστάζει να τις καταγγέλλει, γιατί αυτή είναι η υποχρέωση κάθε ευαισθητοποιημένου και ενεργού πολίτη που νοιάζεται και αγαπά τον τόπο του.

O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Βεύης Μελίτης

Νίκος Νάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: