Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Οικολόγοι Πράσινοι - Τα ΑμΕΑ Έχουν Δικαιώματα ως Καταναλωτές





μέλος του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ          
18.6.2013
Τα ΑμΕΑ έχουν δικαιώματα ως καταναλωτές 
Χαιρετισμό στο Συνέδριο με θέμα  «Τα Άτομα με Αναπηρία. Τα δικαιώματά τους ως Καταναλωτές» απηύθυνε ο  Συντονιστής της Θεματικής Ομάδας ΑμεΑ των Οικολόγων Πράσινων, Φώτης Μπίμπασης.

Στόχος του Συνεδρίου, που διοργανώθηκε από την Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών (Π.ΟΜ.Ε.Κ) «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ήταν η γνωστοποίηση των δικαιωμάτων που έχουν τα ΑμΕΑ ως καταναλωτές και οι δυνατότητες προβολής τους.
Στην ομιλία του ο Φώτης Μπίμπασης εξήρε την πρωτοβουλία ανάδειξης των δικαιωμάτων των ΑμΕΑ και τόνισε ότι παρόμοιες ενέργειες είναι αναγκαίες σε περίοδο κρίσης.
Σημείωσε επίσης, ότι η συνεργασία των φορέων είναι αναγκαία για την ενδυνάμωση της «φωνής» των ΑμΕΑ και για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.
Μεταξύ άλλων, στο Συνέδριο αποφασίστηκε να  υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ενώσεων Καταναλωτών και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ώστε να προβληθούν τα δικαιώματα των καταναλωτών με αναπηρία και να δημιουργηθεί Διαδικτυακή Πλατφόρμα προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία ώστε να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους ως καταναλωτές.
           
  Οι Θεματική Ομάδα ΑμεΑ των Οικολόγων Πράσινων

Περισσότερες πληροφορίες:

Φώτης Μπίμπασης 6974 530195

                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: