Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

H Oικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο 4ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ - 7/3/2013

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το Ποδηλατικό Καρναβάλι. Φέτος έχει τίτλο Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά στις διεκδικήσεις για το περιβάλλον και την υγεία. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος Μίδας, με την συνοδεία των Χρυσοθήρων, των Golden Boys και των Χρυσοδρέπανων Χάρων από την Χαλκιδική, θα μετατρέπει οτιδήποτε αγγίζει σε χρυσό, και θα μας υπενθυμίζει την ματαιότητα ενός μη ωφέλιμου ορυκτού, που καταστρέφει δάση, γη, αέρα και νερό για την εξόρυξη του. Παράλληλα οι Λιγνιτολάγνοι από την Κοζάνη, συνεχίζουν το φετίχ της παραγωγής ενέργειας από ένα ορυκτό που σκοτώνει..


Στην διάρκεια της προετοιμασίας του, το Ποδηλατικό Καρναβάλι χρησιμοποιεί το πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου στέλνοντας ένα μήνυμα για την οριστική παράδοση των στρατοπέδων στην κοινωνία ως ελεύθεροι πράσινοι χώροι,  με ήπιες εναλλακτικές δραστηριότητες, χωρίς επιπλέον τσιμέντο. Μαζί με την ΔΕΘ και το 3ο Σώμα Στρατού είναι η τελευταία ευκαιρία για ανάσα σε μια πόλη με τον ελάχιστο δείκτη πρασίνου και υψηλότατο δείκτη ρύπανσης.
Την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου, στις 7.00, η παρέλαση  θα ξεκινήσει από την Πλατεία Χρηματιστηρίου, περιοχή Βαλαωρίτου (Ερμού-Συγγρού-Φράγκων), η οποία για άλλη μια χρονιά έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει κανονική πεζοδρομημένη πλατεία αλλά ως τώρα παραμένει ένας κυκλοφοριακός κόμβος.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΤΑΛΙ!
Υποστήριξη: Παιδιά Εν Δράσει // Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία //Πολύχρωμοι Ποδηλάτες // Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης // Street Panthers // Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ:


Youtube Video:
http://www.youtube.com/watch?v=ytAL84mOzCc

Facebook Video:

Δεν υπάρχουν σχόλια: