Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κλιματική Δικαιοσύνη - Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013



Εκδήλωση:
“Κλιματική αλλαγή και ανάπτυξη ενός κινήματος
για την κλιματική δικαιοσύνη”

Κοινωνικός χώρος ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ
Πτολεμαίων 29Α, εντός της στοάς, 5ος όροφος

Τετάρτη 20 Μαρτίου, 7 μ..μ.

Την Τετάρτη 20/3, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Κλιματική αλλαγή και ανάπτυξη ενός κινήματος για την κλιματική δικαιοσύνη» στον κοινωνικό χώρο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, με ομιλητές τους :
Brian Tokar, Διευθυντή του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας, Βερμόντ, ΗΠΑ
Δημήτρη Μελά, Aν. Καθηγητή, Τμήμα Φυσικής, ΑΠΘ
Kώστα Νικολάου, Δρ. Xημικό Περιβαλλοντολόγο
Την εκδήλωση θα συντονίσει o Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, 
Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος, ΑΠΘ
Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Βrian Tokar "Κλιματική δικαιοσύνη, προοπτικές για την κλιματική κρίση και την κοινωνική αλλαγή"

Ο Μπράιαν Τόκαρ έχει συμμετάσχει ως ακτιβιστής σε διάφορα κινήματα των Η.Π.Α. ήδη από τη δεκαετία του 1970. Επίσης είναι ένας από τους θεωρητικούς που γράφει με σθένος για ζητήματα που σχετίζονται με τα γενετικά τροποποιημένα, την ηθική της τροφής και την κοινωνική οικολογία. Σήμερα είναι ο διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας που ίδρυσε ο Μάρεϊ Μπούκτσιν στο Βερμόντ των Η.Π.Α. 
Στο βιβλίο του "Kλιματική δικαιοσύνη: Προοπτικές για την κλιματική κρίση και την κοινωνική αλλαγή",  ο Τόκαρ γράφει υπέρ της ανάπτυξης ενός κινήματος για την κλιματική δικαιοσύνη, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ισοκατανομή των πόρων, τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, την αστική αναδιοργάνωση, τον αγροτικό μετασχηματισμό αλλά και την άμεση δημοκρατία.

Περισσότερες πληροφορίες στο event/εκδήλωση στο facebook :


Δεν υπάρχουν σχόλια: