Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

INKA - ΔΤ - Κίνημα ΠΑΤΑΤΑΣ

ΙΝΚΑ – ΔΤ 343 06.03.12
ΠΑΤΑΤΕΣ
Το ΙΝΚΑ δεν είναι καθόλου αντίθετο στις πρωτοβουλίες των ομάδων πολιτών σχετικά με την κατάργηση των μεσαζόντων όπως και η διάθεση πατάτας κατ ευθείαν από τους παραγωγούς όπως αναπτύσσεται στις διάφορες πόλεις.
Το ΙΝΚΑ διερωτάται όμως, τι ρόλο παίζουν οι Λαϊκές αγορές και οι ταμπέλες εκεί με την ένδειξη ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ.
Το ΙΝΚΑ διερωτάται γιατί, στις Λαϊκές αγορές με τις ταμπέλες εκεί με την ένδειξη ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ δεν πωλούν σε τιμές 0,25 € την πατάτα.
Το ΙΝΚΑ διερωτάται, τι καθεστώς επικρατεί στις Λαϊκές αγορές και με τι καθεστώς δίδονται οι άδειες πάγκου ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Το ΙΝΚΑ διερωτάται, πως γίνεται ό έλεγχος για τα καλλιεργήσιμα στρέμματα.
Το ΙΝΚΑ διερωτάται, μήπως οι άδειες πάγκου ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ, είναι μαϊμούδες και δεν υπάρχουν ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ στις Λαϊκές αγορές.
Το ΙΝΚΑ διερωτάται, γιατί οι ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ με το τιμολόγιο που εκδίδουν στην τιμή που τους ζητά να το εκδώσουν ο μεσάζοντας, διαμορφώνουν τιμές, όσο και οι μεταπωλητές προϊόντων εμπορικών σημάτων.
Το ΙΝΚΑ διερωτάται, πως γίνεται ο έλεγχος στις Λαϊκές αγορές.
Φαίνεται, πως, αν θα εφορολογείτο ο αγρότης, για εισόδημα που στην πραγματικότητα δεν απόκτησε, βάσει του τιμολογίου που εξέδωσε όπως του ζήτησε στην τιμή που θέλει να προβάλλει ότι αγόρασε ο μεσάζοντας, τότε δεν θα εξέδιδε με εικονική τιμή, παρά με την κανονική δηλαδή με την τιμή που πληρώθηκε, π.χ. 0,20 € το κιλό.
Φαίνεται πως, φαίνεται, το μωραίνει κύριος ούς βούλεται απωλέσαι, δηλαδή εδώ πιάνει και τον παραγωγό μαζί στοχεύοντας τον μεσάζοντα.
Αυτό γιατί, ο αγρότης, αν τον αναγκάσεις να τηρεί και λογιστήριο, ε τότε είναι που θα τα παρατήσει εντελώς.
Τα ροζιασμένα χέρια και το καταδαρμένο κορμί, πάνω στα τρακτέρ και στα χώματα και τις λάσπες, κάτω από τον ουρανό χωρίς καλοριφέρ, δεν είναι για πάρε δώσε με χαρτιά και λογιστήρια.
Αν όπως προοιωνίζεται, για να εκβραστούν οι μεσάζοντες, οδηγηθούν οι αγρότες που έμειναν ακόμη, σε παραίτηση δουλειάς, παραίτηση παραγωγής δηλαδή, τότε καλά θα τα καταφέρουν, η τοπική αυτοδιοίκηση που εκχωρεί τις άδειες ΜΑΪΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ στις Λαϊκές του Καλλικράτη.
Φαίνεται πολύ καθαρά, πως οι ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ των πάγκων των Λαϊκών, η δεν είναι παραγωγοί, η εκβιάζονται και πουλούν ως έμποροι, από μία θα λέγαμε για συντόμευση των όρων, μαφία των Λαϊκών, που μπορεί να υπάρχει όμως, μόνο με την ανοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ασφαλώς οι εκλεγόμενοι στην κάθε Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν ανάγκη πόρων για τις προεκλογικές τους, που μπορεί να είναι όμως μόνο νόμιμοι και σε καμία περίπτωση, από τις ομάδες που αναφέραμε με την συντόμευση του όρου ΜΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.
Το ΙΝΚΑ πιστεύει ότι και σε αυτό το θέμα χρειάζονται οι Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.
Είναι σίγουρο πως ο έλεγχος, όπως πάντα φέρνει στην επιφάνεια τα κάτω από την επιφάνεια, που εδώ μοιάζει να είναι πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: