Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

DS Consulting Newsletter (Ιαν-Φεβ 2012)

Σεμινάριο για τη Βιολογική Γεωργία από τη DS Consulting
Η DS Consulting σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό LECTOR Training διοργανώνουν νέο Σεμινάριο με θέμα: "Γεωργικές Καλλιέργειες & Βιολογική Γεωργία" για το μήνα Μάρτιο 2012. Το Σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε ιδιώτες και νέους αγρότες.
Θεσσαλονίκη, 16 - 17/3/2012, Holiday Inn
Αθήνα, 23 - 24/3/2012, City Unity College, Θησέως 15-17, Σύνταγμα
Για αναλυτικές πληροφορίες (πρόγραμμα, κόστος, ώρες) επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στο http://bit.ly/x0PtdW

7η Παγκόσμια Σύνοδος για το Ανθρακικό Αποτύπωμα
Το PCF World Forum διοργανώνει την 7η Παγκόσμια Σύνοδο για το Ανθρακικό Αποτύπωμα στο Βερολίνο, 17-18 Απριλίου, 2012 με θέμα : “Από το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα στην Εφαρμογή: Ανανεώσιμη Ενέργεια στην Εφοδιαστική Αλυσίδα“.
Η σύνοδος είναι αφιερωμένη στην καλύτερη κατανόηση της κατάστασης και των προοπτικών της χρήσης και την επικοινωνίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φυσικών πόρων στα προϊόντα και τις εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς και στα μέτρα που λαμβάνονται ή σχεδιάζονται από πολλές εταιρείες στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις επιπτώσεις στο κλίμα και στο περιβάλλον από τις εφοδιαστικές τους αλυσίδες.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://bit.ly/yUEPbu

6o Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Βιολογική Γεωργία
Το IFOAM EU Group, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Organic Denmark διοργανώνουν το 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Βιολογική Γεωργία με θέμα: "Έξυπνη αλλαγή προς μια αειφόρο Κοινή Γεωργική Πολιτική". Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στη Δανία 17-18 Απριλίου 2012.
Το Συνέδριο απευθύνεται στην αλλαγή πολιτικής που απαιτείται για να επιτευχθεί μια πιο πράσινη, πιο έξυπνη και πιο δίκαιη μελλοντική ΚΑΠ, τη βελτίωση της διαθεσιμότητας των τροφίμων που παράγονται με αειφόρο τρόπο για τους καταναλωτές και να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της πιστοποίησης για τα αειφορικά γεωργικά συστήματα.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://bit.ly/w5dsAK

Αμοιβαία αναγνώριση των βιολογικών προϊόντων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ
Ύστερα από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα διαπραγματεύσεων, προέκυψε αμοιβαία αναγνώριση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ όσον αφορά τα Πρότυπα παραγωγής βιολογικών προϊόντων, ήτοι του Κανονισμού (ΕΕ) 834/2007 και του Organic Foods Production Act. Η συμφωνία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης BIOFACH 2012 στη Νυρεμβέργη. Η συμφωνία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για τον κλάδο καθώς, ΕΕ και ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες αγορές βιολογικών προϊόντων παγκόσμια με τζίρο που ξεπέρασε για το 2011 τα 50 εκατ. δολάρια.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://bit.ly/wgoKgN
Ο νέος Εκτελεστικός Κανονισμός διατίθεται στην ιστοσελίδα μας http://gr.dsorganic.com/organic-farming/eu-and-greek-regulations/eu-regulations/ (Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί)

Βιολογικοί Οίνοι και επίσημα!
Η Μόνιμη Επιτροπή για τη Βιολογική Γεωργία, αποφάσισε θετικά για τους νέους κανόνες παραγωγής "βιολογικού οίνου", οι οποίοι περιλαμβάνουν ένα εναρμονισμένο μείγμα οινολογικών πρακτικών και βοηθητικών ουσιών.
Με βάση τη συμφωνία αυτή, οι Ευρωπαίοι Οινοπαραγωγοί θα μπορούν για πρώτη φορά να χαρακτηρίσουν τα προϊόντα τους ως "βιολογικά" και να χρησιμοποιήσουν το Ευρωπαϊκό λογότυπο για τη βιολογική γεωργία στα προϊόντα τους.
Η DS Consulting, με τη δημοσίευση του νέου κανονισμού στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ετοιμάσει μια παρουσίαση των σπουδαιότερων σημείων του.

DS Consulting - Organic Quality Services.
76 El. Venizelou str., 142 31, Athens, Greece. T: +30 210 6199063 F: +30 210 6199062

Η DS Consulting είναι εταιρεία παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, η οποία δραστηριοποιείται στη βιολογική γεωργία (διαχείριση αγροκτημάτων, εταιρείες τροφίμων, φορείς πιστοποίησης) και στο περιβάλλον (ανάπτυξη έργων υπολογισμού Ανθρακικού Αποτυπώματος Προϊόντων και Υπηρεσιών σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο PAS 2050).

Δεν υπάρχουν σχόλια: