Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

344 ΔΤ-INKA-ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 15.03.2012

ΙΝΚΑ – ΔΤ 344 13.03.12
ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.
Ναι 15 Μαρτίου κάθε χρόνο είναι η ημέρα τιμής και δοξασμού του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.
Τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά, μάλλον εντελώς.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ = ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΛΑ και ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ = ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ
Ο Κένεντυ τότε διέγνωσε πολύ καθαρά και το διατύπωσε ώστε να το ενθυμούμαστε και να απονέμουμε τα οφειλόμενα στον καταναλωτή που συντηρεί προάγει και καθορίζει την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και την σχετική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ παγκοσμίως.
Είναι σαφές τώρα πια, ότι οι καταθέσεις εκτοπίστηκαν από την προσφορά απόκτησης κατοικίας αλλά και των καθημερινά αναλώσιμων, μέσω δανεισμών, ειδικά στην Ελλάδα όμως με απίστευτα υψηλά και εξοντωτικά επιτόκια των τραπεζών.
Η καθιέρωση του ενιαίου νομίσματος στον παγκοσμίως πρωτεύοντα οικονομικό χώρο της Ευρώπης, άλλαξε άρδην την κινητικότητα κεφαλαίων τραπεζών και καταναλωτών.
Και στην Κίνα η ανάπτυξη συντηρείται περισσότερο από την εκεί εσωτερική κατανάλωση από τους Κινέζους Καταναλωτές παρά από τις εξαγωγές όσο παράξενο και αν φαίνεται. Η απόκτηση όλο και μεγαλύτερου εισοδήματος, κατευθύνεται κατ ευθείαν στην κατανάλωση και εκεί και είναι πολλοί………. οι Κινέζοι καταναλωτές.
Ο θεσμός και οι εγγεγραμμένοι κανόνες, οδηγίες και νόμοι, στοχεύουν, στην υποστήριξη της επιλογής του καλύτερου τον καταναλωτή, ώστε στην ανταγωνιστική ελεύθερη αγορά να διακριθούν τα καλύτερα προϊόντα και οι καλύτεροι στην προσφορά προς τον καταναλωτή.
Δηλαδή αν ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, η προστασία του καταναλωτή στοχεύει κατ ευθείαν στην προστασία των καλών εμπόρων και καλών πραγμάτων της αγοράς.
Απομένει, να λειτουργεί η θεσμοθετημένη προστασία και να υλοποιείται από τα ορισμένα όργανα και τις Ενώσεις Καταναλωτών στο βαθμό που θα επιτυγχάνεται, ο στόχος της διάκρισης των καλύτερων προϊόντων και τιμών στην αγορά.
Στόχος εφικτός και επιτυγχάνεται, με ενημέρωση των καταναλωτών κυρίως και της έμφασης στην υπόδειξη να συγκρίνουμε με επίσκεψη σε 3 θέσεις για το προϊόν και την τιμή που θέλουμε να αγοράσουμε. Αυτό είναι απλό και πρέπει να υποστηρίζεται από τα ΜΜΕ.
Τώρα υπάρχει και η καταθλιπτική πλευρά της παγκόσμιας ελεύθερης αγοράς.
Αναπτύχθηκε όμως παράλληλα και η προσπάθεια διοχέτευσης προϊόντων σε ανταγωνιστικό χρόνο, κατασκευής και τιμών, τα οποία, εφ όσον είναι στην κατηγορία των οριζόμενων προδιαγραφών της Ε.Ε., μπορεί να είναι, η να θεωρούνται ασφαλή, αλλά, αν προέρχονται από διαφορετικές χώρες και χωρίς CE, απαιτείται η διαφορετική καθοδήγηση του Καταναλωτή και ουσιαστικοί έλεγχοι στις χώρες εισαγωγή.
Έδειξαν λοιπόν, οι έλεγχοι και οι αποσύρσεις προϊόντων, ότι στον καταναλωτικό μας παράδεισο σήμερα, κυκλοφορεί χωρίς υπερβολή και ο αληθινός θάνατος σε χημικά πρόσθετα, ορμονικά, ανασφαλή ηλεκτρικά, επικίνδυνα οχήματα και άλλες συσκευές, που αν αποκλειστούν θα εμποδίσουν τον εμπορικό σκοπό.
Για τους λόγους αυτούς, πράγματι αξίζει ιδιαίτερη τιμή, και ζητούμε την προσαρμογή των επιτοκίων των Ελληνικών τραπεζών, που διπλασιάζουν/τριπλασιάζουν τα κέρδη τους κάθε χρόνο, όχι από τις επισφάλειες η τα απλήρωτα δάνεια αλλά ακριβώς από τους καλόπιστους συνεπείς καταναλωτές.
Βροντοφωνάζουμε λοιπόν ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ στο επίπεδο χωρών της Ε.Ε.
Το 17 & 19% είναι αισχρό και συνολικά απαράδεκτο, για την συνέχιση της υποστήριξης της Ανάπτυξης με δανεικά, όπως αυτή που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα.
Μια καλή συμβουλή προς τους Έλληνες Καταναλωτές από το ΙΝΚΑ:
Κόψτε κάτι στην ταχύτητα των επισκέψεων στην αγορά και στις τράπεζες για να μπορούν να ακούσουν το ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: