Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κεντρική Διοίκηση : Γούναρη 4 , 185 31 Πειραιάς
Κέντρο Ενημέρωσης Ταξιδιωτών - Κεντρικό Λιμάνι Πειραιά
Γραμμή Ενημέρωσης – Καταγγελιών : 210 41 11 080
http://www.ekel.gr/ – e-mail : info@ekel.gr
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ - 365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΦΤΗΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
Μια ημέρα του καταναλωτή κι αυτή στα χαρτιά, ενώ τις υπόλοιπες γιορτάζει η φτώχεια, η στέρηση και η εξαθλίωση… Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή κάθε άλλο παρά γιορτάσιμη χαρακτηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών, που διαπιστώνει ημέρα με την ημέρα τον ολοένα και διογκούμενη φτώχεια, με αποτέλεσμα να συνθλίβεται το βιοτικό τους επίπεδο!
Η πρωτόγνωρη αναντιστοιχία ειδοδήματος και ακρίβειας, έχει τινάξει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς… Οι δεινοπαθούντες καταναλωτές περιορίζουν πρωτόγνωρα τις αγορές, τόσο σε ποσοτικό, όσο και ποιοτικό επίπεδο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους…
Οι βάρβαρες περικοπές του "εισοδήματος", από την μια, που φτάνουν έως και το 40% από την περίοδο του πρώτου μνημονίου μέχρι σήμερα και από την άλλη η εξωφρενική ακρίβεια (Μ.Ο. πληθωρισμός 2011, 3,3% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής), στο καλάθι της νοικοκυράς και όχι μόνο, συνδυάζοντας έτσι τον κοινωνικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας!
ΩΣ ΕΔΩ !!! Οι δεινοπαθούντες καταναλωτές εκτοπίζουν τους μεσάζοντες της αγοράς, αγοράζοντας προϊόντα από τους ίδιους τους παραγωγούς σε λογικότατες τιμές !!! Το κίνημα της ‘’πατάτας’’ κάθε άλλο παρά φούσκα μπορεί να θεωρηθεί γιατί έχει μέλλον λαμπρό !!!
Από την πρώτη στιγμή η ένωση πήρε θέση και ενθάρρυνε αυτές τις πρωτοβουλίες των παραγωγών, με αποτέλεσμα να έχουν προμηθευτεί μέχρι σήμερα συνταξιούχοι και μισθωτοί πάνω από 50 τόνους πατάτας, ενώ ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα θα διαδεχτεί το προϊόν της πατάτας, το ελαιόλαδο και τα όσπρια!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ και όχι μόνο στη ρύθμιση της δόσης και του επιτοκίου, αλλά εδώ και χθες, νομοθετική λύση σε κάθε μορφής δανείων, ( στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών). Είναι ηλίου φαεινότερο ότι όλοι γνωρίζουν την δανειακή απόγνωση και θηλιά των δανειοληπτών παρά μόνο οι ιθύνοντες της κυβέρνησης.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ έχει ξεκινήσει ήδη την επαφή με παραγωγούς για την διάθεση προϊόντων, από τους ίδιους τους παραγωγούς! Αύριο θα διατεθούν σε όμορο δήμο του Πειραιά, απευθείας από παραγωγό 15 τόνους πατάτας, με 5 € το σακί 30 κιλών!
Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: