Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Ε.Π.Κ. Κρήτης : "Άνεργος δανειολήπτης, από το Ηράκλειο, χωρίς περιουσιακά στοιχεία , "σπά" την τακτική και πολιτική των Τραπεζών"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4-7-2013
Από το Ειρηνοδικείο Καστελλίου Ηρακλείου  Κρήτης έρχεται η υπ' αρ. 13/2013 απόφαση, για να δώσει ανάσα και ελπίδα σε  άνεργο δανειολήπτη,  από την περιοχή του Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου, όπου το δικαστήριο ρύθμισε, αλλά και κούρεψε το χρέος του ανέργου, κατά 53%.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο δανειολήπτης είναι μέλος.
Ο δανειολήπτης ,είχε χρέος σε μία και μοναδική Τραπεζική εταιρεία , ύψους  16.627,88 Ευρώ, αλλά λόγω της ανεργίας του ίδιου και της συζύγου του, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου του.Παρά ταύτα , αποφάσισε να προσφύγει στο ν.3869/2010,  τον γνωστό ως ν.Κατσέλη,έκανε αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού, υπό την καθοδήγηση και συμπαράσταση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προτείνοντας να δίνει από το "υστέρημά του" 80 Ευρώ/μήνα , πρόταση η οποία  δεν έγινε αποδεκτή από την Τραπεζική Εταιρεία, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Καστελλίου Ηρακλείου , όπου και δικαιώθηκε.
Αναλυτικά, πρόκειται για ένα άνεργο δανειολήπτη, 60 ετών, έγγαμο, με δύο ενήλικα τέκνα, με σύζυγο άνεργο, ζει σε αγροτική περιοχή του Ηρακλείου, είχε χρεωθεί σε μία Τράπεζα , αλλά με τρία Τραπεζικά προϊόντα (δύο καταναλωτικά δάνεια και μία πιστωτική κάρτα) συνολικού ύψους χρέωσης 16.627,88 Ευρώ, στην κατοχή του δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο.Το ιδιαίτερο περιεχόμενο στην ρύθμιση αυτή είναι ότι ,το δικαστήριο αφού έλαβε υπόψη του  τις βασικές προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες, και το γεγονός  ότι ο ίδιος με το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών του προσφέρεται στην καταβολή των 80 Ευρώ/μηνιαίως  ,αλλά και επί πλέον επιθυμεί να εκχωρήσει για τέσσερα χρόνια την επιδότηση ελαιόλαδου  των 1000 Ευρώ έτος που λαμβάνει από τα ελαιόδενδρα κυριότητας της συζύγου του(δηλ. θα εκχωρήσει συγκεντρωτικά το ποσό των 4.000 Ευρώ).
Το Ειρηνοδικείο Καστελλίου Ηρακλείου ,με την υπαρ.13/2013 απόφασή του , ρύθμισε τα χρέη του ανέργου δανειολήπτη επί τετραετία να δώσει 80 Ευρώ επί 48 μήνες και 4000 Ευρώ στην τετραετία  ως προς το υπόλοιπο ποσό  των απαιτήσεων της Τραπεζικής Εταιρείας 8.787,88 Ευρώ , το δικαστήριο απάλλαξε τον δανειολήπτη δηλ. από το συνολικό χρέος των 16.627,88 Ευρώ θα πληρώσει μόνο τα 7.840 Ευρώ , όπως και ο ίδιος είχε προτείνει, πρόταση η οποία "σπα" την  τακτική και πολιτική των Τραπεζών, που συνεχίζουν  να μη κάνουν δεκτές τις εξωδικαστικές προτάσεις των πελατών τους, με αποτέλεσμα να χάνουν, συρόμενοι αμφότεροι στις δικαστικές αίθουσες.
Τέλος, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται  "χαστούκι" για την πολιτική των Τραπεζών, οι οποίες τηρούν απαξιωτική στάση έναντι της θέλησης, της  σημερινής μπόρεσης  αλλά και της πρότασης των πελατών τους, και τις καλεί για το συμφέρον αμφοτέρων , να αλλάξουν πολιτική και τακτική.-
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


Ιωάννα  Μελάκη
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35              
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                        
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: