Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ε.Π.Κ. Κρήτης : "Δημοτικός υπάλληλος , από την Ιεράπετρα της Κρήτης ,"κούρεψε" το χρέος του, κατά 55,5%

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 19-07-2013
Νικηφόρο αποτέλεσμα ,είχε η  "μάχη ",που δόθηκε  στο Ειρηνοδικείο της  Ιεράπετρας , από ένα ακόμα υπερχρεωμένο νοικοκυριό,σε δύο Τράπεζες, καταφέρνοντας με την υπαρ. 139/2013  απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας όχι μόνο να ρυθμίσει το χρέος του, μα προπάντων να το "κουρέψει" κατά 55,5%.. αλλά και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, σε Πανελλαδικό Επίπεδο ,ότι "μονόδρομος"  πλέον για κάθε υπερχρεωμένο, είναι η ένταξη του  στο Νόμο 3869/2010 τον γνωστό ως ν.Κατσέλη.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο δανειολήπτης τυγχάνει να είναι μέλος της, πρόκειται ,για ένα Δημοτικό υπάλληλο, ηλικίας 34 ετών, έγγαμο ,με ένα ανήλικο τέκνο, με σύζυγο άνεργο. Ο εν λόγο δανειολήπτης   είχε δημιουργήσει χρέος σε δύο Τράπεζες, με  καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ,συνολικού ύψους ολικής οφειλής 43.073 Ευρώ.Περιουσιακά στοιχεία δεν διαθέτει στην κυριότητα του , το μόνο του περιουσιακό στοιχείο  που έχει, είναι ένα Ι.Χ αυτ/το  μάρκας :PEUZEOT 206 κυριότητας 50%  ¨μετά της συζύγου του.
  Το σημαντικό σαυτή την απόφαση  είναι ότ,ι ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μισθωτός του Δήμου στην Ιεράπετρα, τα εισοδήματα του μειώθηκαν αρκετά, λόγω της μείωσης του μισθού του την τελευταία τριετία, από 957,62 ευρώ,  έφθασε στα 796,90 ευρώ. , λόγω της γενικότερης μείωσης μισθών και συντάξεων του Δημοσίου, η δε  σύζυγός του πριν εργαζόμενη, σήμερα άνεργη, κατοικεί η οικογένεια σε μισθωμένη κατοικία, καθώς ο ίδιος ούτε η σύζυγός του διαθέτει τοιαύτη, με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται στην καταβολή μισθώματος, στοιχεία τα οποία αποδείχτηκαν κατά την διαδικασία συζήτησης της υπόθεσης ,επαρκεί για την εμφάνιση αδυναμίας ανταπόκρισης καταβολών δόσεων για το χρέος  και παρά τις αιτιάσεις της πρώτης παριστάμενης Τράπεζας περί αοριστίας,
  το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας βλέποντας τα πραγματικά στοιχεία της αίτησης και των συν/μενων σαυτή δικαιολογητικών, έδωσε την ελπίδα στην οικογένεια του δανειολήπτη, καλώντας τον να καταβάλει δόσεις τετραετίας μέχρι του ποσού  των 19.200 ευρώ, απαλλάσσοντας τον από κατά το μεγαλύτερο ποσό του χρέους των 23.873,31 ευρώ δηλαδή του "κούρεψε " το χρέος του. κατά 55,5%.
  Επί του αποτελέσματος ,,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,ευχαριστεί όλο το επιστημονικό προσωπικό του Γραφείου, της Ιεράπετρας,που συνέδραμαν , συνέβαλλαν και οδήγησαν σαυτό το νικηφόρο για  την οικογένεια του δανειολήπτη αποτέλεσμα, δεν ξεχνά επίσης να ευχαριστήσει τους δικαστές του νησιού,που για μια ακόμα φορά  στέκονται δίπλα στους χειμαζόμενους από την οικονομική κρίση καταναλωτές, δίνοντας αξιοπρεπή  και νικηφόρα δικαστικά αποτελέσματα.-
 
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα  Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306Ν



Δεν υπάρχουν σχόλια: