Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ε.Π.Κ. Κρήτης : "Χωρίς δικηγόρο, έσωσε όλη του την περιουσία Ηρακλειώτης δανειολήπτης "

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ  3-07-2013

Δικαιωτική η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, για έναν δανειολήπτη που έσωσε την περιουσία του

Ανακούφιση για έναν Ηρακλειώτη αποτέλεσε η  απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου που απέρριψε την αίτηση εγγραφής προσημείωσης υποθήκης που υπέβαλλε Τράπεζα κατά των περιουσιακών του στοιχείων. Στο δικαστήριο ο δανειολήπτης παραστάθηκε μόνος του, λόγω έλλειψης οικονομικής δυνατότητας παράστασης δικηγόρου.

Πιο αναλυτικά, τράπεζα στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαίτησή της, ποσού ύψους 16.500 ευρώ, ζήτησε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, εγγραφή προσημείωσης υποθήκης , επί των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη, μέχρι του ποσού των 22.000 Ευρώ για προσωπικό δάνειο ( κεφάλαιο κίνησης ), που είχε χορηγήσει στον δανειολήπτη. Με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, επικαλούμενη επείγουσα περίπτωση ,προκειμένου κατά το αιτιολογικό της, να αποτραπεί επικείμενος κίνδυνος κατά των συμφερόντων της ζήτησε εγγραφή προσημείωσης υποθήκης, επί των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη καίτοι είναι ενήμερη για ένταξη του δανειολήπτη στο ν.Κατσέλη και κληθείσα από αυτόν επισήμως (με δικαστικό επιμελητή) με έξοδα επίδοσης.
Σημειωτέον ότι ο εν λόγω δανειολήπτης , παρουσίασε οικονομική δυσχέρεια εξαιτίας της γενικότερης δημοσιονομικής συγκυρίας , είχε υποβάλλει αίτηση του ν.3869/2010 ( ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων ) για διευθέτηση των οφειλών του, η συζήτηση της οποίας εκκρεμεί ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου. Το Δικαστήριο αποφάσισε, να απορρίψει την αίτηση της Τράπεζας για προσημείωση επί των ακινήτων του δανειολήπτη, καθώς δεν διέβλεψε συγκεκριμένου επικείμενου κίνδυνου απομάκρυνσης των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: