Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ε.Π.Κ. Κρήτης : ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ,Ενάντια στις απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών , σχολικών φυλάκων, καθαριστριών κτλ)»

ΨΉΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΆΣΤΑΣΗΣ

Με  αφορμή την ανακοίνωση  της Κυβέρνησης  , που ήρθε στο φως της δημοσιότητας   "περί απολύσεως των δημοτικών αστυνομικών , σχολικών φυλάκων, καθαριστριών  κτλ " , για ικανοποίηση των δανειστών της Χώρας μας και εκταμίευση της δόσης, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αιφνιδιάστηκε  και  ένεκα τούτου δημοσιεύει ψήφισμα συμπαράστασης , στους εργαζόμενους σαυτές τις δομές, καλώντας την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της, πάνω στις άδικες απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων  .

Στο Ψήφισμα της, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,αναφέρει:

"Οι πολίτες της Χώρας μας βιώνουν μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, η οποία μετατρέπεται μέρα με την ημέρα  σε ανθρωπιστική κρίση, με  ανθρώπους άνεργους, άστεγους, ανθρώπους των κοινωνικών συσσιτίων, με παιδιά που λιποθυμούν από ασιτία  αποτελέσματα της  οικονομική κρίσης και ύφεσης που επικρατούν στην Χώρας μας, όμως " το παλεύουν"  ο καθένας  με τον τρόπο του,  με υπομονή ¨και επιμονή ,για να βοηθήσουν την Πατρίδα. Οι ανακοινωθείσες χωρίς πλαίσιο ωριμότητας ,αποφάσεις  της Κυβέρνησης  για απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών , σχολικών φυλάκων, καθαριστριών  κτλ ,ανθρώπων αναγκαίων στην ισορροπία της καθημερινότητας στην τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μας βρίσκουν  σύμφωνους, ως καταναλωτές, καθώς οι άνθρωποι αυτοί θα απολυόμενοι δεν θα "αυξήσουν την παραγωγικότητα" όπως διατυμπανίζει ο Πρωθυπουργός της Χώρας, αλλά θα αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων της φτώχειας.Επειδή  οι δημοτικοί αστυνομικοί παράγουν έργο στις τοπικές κοινωνίες και μάλιστα  μεγάλο όγκο εργασίας, έχουν επωμισθεί ,αφήνοντας τις Αστυνομικές Αρχές να επικεντρωθούν στο κυρίως έργο τους (εγκληματικότητα) που στις μέρες μας έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. είμαστε ενάντια σαυτή την μεθοδικότητα  των απολύσεων, αλλά ούτε και των μετακινήσεων.
Εμείς τον ρόλο της  Δημοτικής Αστυνομίας τον θέλουμε    ως υπηρεσίας του δήμου, μέσα σε Δήμους ισχυρούς , για την εξυπηρέτηση των αναγκών  του Δημότη, την θέλουμε για  πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων.
  Τέλος επειδή και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί , είναι καταναλωτές και μάλιστα με μειωμένο μισθό και πολλοί από αυτούς  αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, αλλά και της δανειοδότησης, είμαστε ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο "σκούπα" που αναφέρεται στις απολύσεις των καταναλωτών. δημοτικών αστυνομικών , σχολικών φυλάκων, καθαριστριών  κτλ  στέλνοντας  ψήφισμα Συμπαράστασης  και αγωνιστικής διεκδίκησης , επιπλέον καλεί την Κυβέρνηση, 'εστω και τώρα  να αναθεωρήσει την πολιτική της, πάνω στις άδικες απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων , που σε μια στιγμή ,αποφασίζει  εργασιακά να τους "θάψει"

                                                                      Εκ μέρους του Δ.Σ της ΄Ενωσης

                                                                         Η   Πρόεδρος

                                                                       Ιωάννα   Μελάκη



--
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: