Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΔΤ ΙΟΑΣ - FLASH_MOB_ΣΤΟΠ_ΣΤΑ_ΤΡΟΧΑΙΑ


Αγαπητοί Συνεργάτες και Φίλοι,
Συνημμένο θα βρείτε Δελτίο Τύπου για τη διοργάνωση του πρώτου χορευτικού δρώμενου (flash-mob) παγκοσμίως για την Οδική Ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τον κύριο Φωκά Ευαγγελινό, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ και του European Youth Forum for Road Safety την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στο Σύνταγμα.
Σύντομα θα σας αποστείλουμε και video-montage με τη δράση.
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση, αναπαραγωγή και διάδοσή του και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη λεπτομέρεια ή διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,

Καλήνα Σίμου
Υποστήριξη Επικοινωνίας

Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς
Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150
Fax: 210 8620007
Email: info@ioas.gr

«STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ»
FLASH-MOB ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
10/5/2013, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα:
Μια μοναδική εμπειρία έζησαν εκατοντάδες ανυποψίαστοι πολίτες στο κέντρο της Αθήνας καθώς έγιναν κοινωνοί του ηχηρού μηνύματος που πέρασαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».
Για τέσσερα λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Φιλελλήνων (πεζοδιάβαση Φιλελλήνων & Ερμού, πλατεία Συντάγματος) διακόπηκε, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα διερχόμενους οδηγούς, επιβαίνοντες σε οχήματα και πεζούς, καθώς 60 επαγγελματίες χορευτές και περισσότεροι από 100 εθελοντές παρουσίασαν ένα πρωτότυπο χορευτικό δρώμενο (flash-mob) για την οδική ασφάλεια που επιμελήθηκε για τους σκοπούς του Ι.Ο.ΑΣ. ο κ. Φωκάς Ευαγγελινός και καθηγητές της Σχολής του.



Στο τέλος του flash-mob οι χορευτές άνοιξαν ένα πανό διαστάσεων 10x10 μέτρων μεταφέροντας προς την Πολιτεία, κάθε αρμόδιο φορέα αλλά και τους πολίτες – χρήστες του οδικού δικτύου, ένα επιτακτικό αίτημα της κοινωνίας: «STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ»!
Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή όλων στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τόσο του κ. Ευαγγελινού όσο και των χορευτών ήταν εθελοντική.
Το flash-mob, η δραστικότητα του οποίου βασίζεται στον αιφνιδιασμό και την έκπληξη του κοινού, διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εντάσσεται στο πρόγραμμα της ειδικής διοργάνωσης για τους νέους European Youth Forum for Road Safety (EYFRS) που επέλεξε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο συμμετείχαν εκπρόσωποι από ευρωπαϊκούς οργανισμούς νέων για την οδική ασφάλεια. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο της ιρλανδικής προεδρίας, ιεραρχεί ως πρώτη προτεραιότητα την πολιτική για την οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων.
Το βίντεο της εκδήλωσης θα κάνει το γύρο του κόσμου καθώς είναι η πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο που διοργανώνεται ανάλογη εκδήλωση με θέμα την οδική ασφάλεια. Στο σημείο που πραγματοποιήθηκε το γεγονός παραβρέθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυψαν το γεγονός για τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση, αναπαραγωγή και διάδοσή του.
Γιατί η Ασφάλεια και ο Πολιτισμός στο Δρόμο είναι υπόθεση όλων μας!

1.jpg 
Το Ινστιτούτο ευχαριστεί δημόσια όλους τους συντελεστές που στήριξαν τη διοργάνωση:
Ευχαριστούμε τον κ. Φωκά Ευαγγελινό, τους καθηγητές και τους εθελοντές-μαθητές της σχολής χορού του που αγκάλιασαν την προσπάθεια του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς”, τους εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του χορευτικού δρώμενου.
Τον κ.Γιώργο Μυλωνά και τον κ.Ιάκωβο Αργυρίδη για το τραγούδι της εκδήλωσης «Σταμάτα»  που αποτέλεσε το soundtrack του flash-mob.
Ευχαριστούμε,
το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τη Διεύθυνση Τροχαίας & τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής
το Δήμο Αθηναίων, τη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Καθαριότητας - Ανακύκλωσης & Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού
την Περιφέρεια Αττικής, τη Διεύθυνση Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας (Δ.Κ.Ε.Σ.Ο.) και τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.)
το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
τον κ.Κώστα Μίχαλο της εταιρείας ΣΗΜΑ ΑΒΕΕ για την προσφορά του στην αποκατάσταση των διαγραμμίσεων της πεζοδιάβασης
την εταιρεία DIAGEO για τη συμβολή της στην υλοποίηση του προγράμματος
την AXA-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ για την ασφάλιση αστικής ευθύνης των χορευτών και συμμετεχόντων
τα καταστήματα PUBLIC και McDonalds στην οδό Φιλελλήνων και το καφέ-ζαχαροπλαστείο «Εθνικόν» για τη διευκόλυνση που παρείχαν για τη χρήση των χώρων τους από τους εθελοντές και συνεργάτες μας
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την εθελοντική τους παρουσία
όλους τους οδηγούς, πεζούς και πολίτες που ενίσχυσαν με το ενδιαφέρον την προσπάθεια μας και με ενθουσιασμό συμμετείχαν ενεργά στην υλοποίηση της εκδήλωσης
Τους συνεργάτες μας και εκπροσώπους του Youth Forum και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους στο έργο του Ινστιτούτου.

Σχεδιασμός και συντονισμός υλοποίησης της διοργάνωσης:
Βάσω Δανέλλη-Μυλωνά, Δημήτρης Λαζαρίδης, Μαρία Νιωτάκη, Γεωργία Μάρκου

Δημιουργικό του πανό: Γ.Π.Μυλωνάς

Παρασκευή 10/5/2013 στη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ
STOP road crashes (April, 10th 2013 European Youth Forum - UN Global Road Safety Week)
Designed and implemented by the Hellenic Road Safety Institute (RSI Panos Mylonas)



Δεν υπάρχουν σχόλια: