Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΕΚΠΟΙΖΩ - ΔΤ ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣDt. 744.27-5-2013                                                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ

Καθώς το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών διαρκώς διογκώνεται εν μέσω οικονομικής κρίσης, παρατηρείται η ραγδαία εξάπλωση της δράσης «διαμεσολαβητών» ρύθμισης χρεών που κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ λαμβάνει καθημερινά δεκάδες καταγγελίες καταναλωτών για γραφεία συμβούλων που, χωρίς καμία νομιμοποίηση, ζητούν υπέρογκα χρηματικά ποσά ανά οφειλέτη για τη «διαμεσολάβηση» για εξωδικαστικές ρυθμίσεις και παροχή συμβουλών σε σχέση με το νόμο για τη ρύθμιση οφειλών. Μάλιστα, καταγγέλλεται ότι τα γραφεία αυτά καλούν στην τύχη από τον τηλεφωνικό κατάλογο και ρωτούν αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο ή γνωστός  που έχει χρέη σε τράπεζες! Προκειμένου δε να προσελκύσουν τα υποψήφια «θύματά» τους υπόσχονται εγγυημένα αποτελέσματα, γενναίες διαγραφές χρεών παρέχοντας αμφίβολης ποιότητας νομικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με το Ν. 3869/2010, η προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Συνηγόρου του Καταναλωτή, του Μεσολαβητή Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών, των Ενώσεων Καταναλωτών - φορέων που έχουν πιστοποιηθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, καθώς και των δικηγόρων. 
Η ΕΚΠΟΙΖΩ χειρίζεται περισσότερους από 11.000 φακέλους υπερχρεωμένων δανειοληπτών,  αρκετές δεκάδες, μέλη της που έχουν καταθέσει αιτήσεις υπαγωγής έχουν δικαιωθεί στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας με αποφάσεις που εξασφαλίζουν τη διάσωση της κύριας κατοικίας και διαγράφουν σημαντικά ποσοστά των οφειλών έως και 97%.Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί:
Ø      Τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να ασκήσει ελέγχους και να επιβάλει κυρώσεις σε όσους εκμεταλλεύονται το Ν. 3869/2010 προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.
Ø      Τους δανειολήπτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσες διαφημίσεις αναφέρονται σε «διαμεσολαβητές» δανείων, εξωδικαστικού συμβιβασμού κτλ. και να εμπιστεύονται μόνο τους φορείς που έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στην ιστοσελίδα της (www.efpolis.gr ).

Για περισσότερες πληροφορίες :
Aθήνα: τηλ.   210 330.44.44,  e-mail:  info@ekpizo.gr
Θεσσαλονίκη:    τηλ.   2310 257776,   e-mail: ekpizothess@ekpizo.gr
Πάτρα: τηλ. 2610 222626, e-mail: ekpizopatras@ekpizo.gr

Ιστοσελίδα :www.ekpizo.gr

Αθήνα, 27 Μαΐου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: