Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

ΙΝΚΑ Κρήτης - Εγκύκλιος Υπουργού Ναυτιλίας για την Θερινή ΠερίοδοΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 448 23.05.2013

Καλωσορίζουμε την εγκύκλιο του Υπουργού Ναυτιλίας για την θερινή περίοδο.
Εγκύκλιο για την ομαλή και ασφαλή διακίνηση επιβατών, οχημάτων και αγαθών με τα επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία κατά την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και για την εντατικοποίηση των αγορανομικών ελέγχων και τη λήψη μέτρων για την προστασία του τουρισμού εξέδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.
«Η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των επιβατών, νησιωτών και τουριστών, Ελλήνων και ξένων, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου συνιστά πρώτιστο μέλημά μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Μουσουρούλης και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αποτελεί ένα από τα πολλά βήματα που πρόκειται να γίνουν ούτως ώστε το φετινό καλοκαίρι να κυλήσει με τα λιγότερα κατά το δυνατόν προβλήματα για όσους κάνουν χρήση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την αγορά είναι θετικά, καθώς η κίνηση είναι αυξημένη και θέλουμε η τάση αυτή να συνεχιστεί και να κορυφωθεί τους προσεχείς μήνες, με ασφάλεια και ομαλότητα».
Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου προς όλα τα Λιμεναρχεία της χώρας, δίνονται οδηγίες για :
• Την ομαλή και ασφαλή διακίνηση επιβατών, οχημάτων και αγαθών. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής καλούνται να μεριμνήσουν έγκαιρα για τη λήψη κάθε πρόσφορου και ενδεδειγμένου μέτρου, προς εξασφάλιση της άνετης και ασφαλούς διακίνησης του επιβατικού κοινού.
• Τη λήψη των κατάλληλων μέτρων αστυνόμευσης, τάξης και τροχονομίας στους χώρους…………….
Δείτε ολόκληρη στο : http://tinyurl.com/o9x4mgl

Για τους ρύπους στην θάλασσα και το πώς γίνεται και το πώς πρέπει να γίνεται η διαχείρισή τους από κάθε πλεούμενο δεν μας αναφέρει τίποτα.
Για το πώς δεν θα υπάρχουν σε αυτή την περίοδο επιπλέοντες ρύποι και φλύκταινες στα πλάγια των κολυμβητών, δεν εκδόθηκε οδηγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: