Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ι.Ο.ΑΣ. - Τέσσερις μέρες πετάλι, για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τέσσερις μέρες πετάλι, για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο!

Με κεντρικό μήνυμα ότι ο Πολιτισμός και η Ασφάλεια στο δρόμο, αποτελούν δύο αναπόσπαστες αξίες για τη ζωή μας και ένα χρόνο μετά τον πρώτο Ποδηλατικό Άθλο «Αθήνα – Θεσσαλονίκη» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ξεκινάει την Πέμπτη 23 Μαΐου ο Ποδηλατικός Άθλος ΙΙ «Γύρος της Πελοποννήσου». Πρόκειται για μια εκδήλωση κοινωνικού και ενημερωτικού χαρακτήρα με στόχο την προώθηση μηνυμάτων οδικής ασφάλειας, την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας, της αγάπης για το περιβάλλον και του Πολιτισμού της χώρας μας.

Μέσα σε ένα απαιτητικό τετραήμερο (23 – 26 Μαΐου), 30 εθελοντές ποδηλάτες θα κληθούν να διανύσουν 610 χιλιόμετρα, σε διαδρομές με υψηλό δείκτη δυσκολίας, γρήγορες εναλλαγές θερμοκρασίας από το επίπεδο της θάλασσας στις κορυφογραμμές των Καλαβρύτων και του Ταϋγέτου με ένα όμως μαγευτικό τοπίο να πλαισιώνει τη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουν οι ποδηλάτες.


Ο Ποδηλατικός Άθλος ΙΙ «Γύρος της Πελοποννήσου» διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ και αποτελεί μέρος της Δεκαετίας Δράσεων για την Οδική Ασφάλεια 2011 – 2020.

Βασικοί υποστηρικτές είναι η εταιρεία ΙΑΣΩ GENERAL και τα Μέλη της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», ενώ τη διοργάνωση υποστηρίζουν η εταιρείες: WIND και INTERAMERICAN.
ΗΜΕΡΑ & ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΜΕΣΗ ΩΡΙΑΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
23/5
ΜΕΓΑΡΑ / ΑΝΤΙΡΡΙΟ
10:30’
172
25 χμ/ω
17:30’
24/5
ΡΙΟ / ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
09:30’
172
25 χμ/ω
17:30’ 
25/5
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ / ΣΠΑΡΤΗ
09:30’
156
24 χμ/ω
17:00’
26/5
ΣΠΑΡΤΗ / ΝΑΥΠΛΙΟ
09:30’
112
25 χμ/ω
16:00’
Η Διεύθυνση Τροχαίας θα διασφαλίσει την ασφαλή κίνηση των ποδηλατών σε όλη τη διάρκεια του Άθλου με την υποστήριξη των κατά τόπους Τμημάτων Τροχαίας, στις περιοχές από τις οποίες θα διέρχονται οι ποδηλάτες, οι οποίοι θα κινούνται πάντα με πλήρη σεβασμό στους κανόνες του ΚΟΚ.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ

Μέρα 1
Η εκκίνηση του Άθλου θα γίνει στα Μέγαρα και η διαδρομή της πρώτης μέρας προβλέπει την κάλυψη 172 χιλιομέτρων με τον τερματισμό να γίνεται στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Οι ποδηλάτες θα κινηθούν στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών και οι δυσκολίες που αναμένονται σχετίζονται κυρίως με τον ισχυρό άνεμο που πιθανότατα θα πνέει στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των ποδηλατών. Η εκκίνηση στα Μέγαρα θα γίνει στις 10:30’ με τον τερματισμό στη ΓΕΦΥΡΑ να αναμένεται στις 17:00’ – 18:00’.

Μέρα 2
Βάσει τη χάραξης της διαδρομής, η δεύτερη μέρα θα είναι η πιο δύσκολη από τις τέσσερις καθώς οι ποδηλάτες θα κληθούν να καλύψουν 172 χιλιόμετρα αυτή τη φορά όμως όχι στο επίπεδο της θάλασσας αλλά ανεβαίνοντας στα Καλάβρυτα. Ξεκινώντας από την Πάτρα, στις 09:30’ θα πρέπει να φτάσουν σε υψόμετρο 2.660 μέτρων, περνώντας μέσα από ένα τοπίο που κόβει την ανάσα με την ομορφιά αλλά και τις δυσκολίες του. Μετά την κορυφή οι ποδηλάτες θα πάρουν ανάσες στις πανέμορφες κατηφόρες προς την Αρχαία Ολυμπία όπου θα καταλύσει η ομάδα στο τέλος της δεύτερης μέρας. Η επιλογή της Αρχαίας Ολυμπίας όπως και των υπολοίπων σταθμών του Άθλου, έγινε με βασικό κριτήριο το πολιτισμικό τους αποτύπωμα και την ιστορία τους.

Μέρα 3
Η εκκίνηση της τρίτης μέρας θα γίνει από την Αρχαία Ολυμπία με τον τερματισμό να πραγματοποιείται μετά από 156 χιλιόμετρα στη Σπάρτη. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να καλυφθούν υψομετρικά 1.770 μέτρων στην Ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου. Η εκκίνηση από την Αρχαία Ολυμπία, αναμένεται να γίνει στις 09:30’ και ο τερματισμός στη Σπάρτη, μεταξύ 16:00’ – 17:00’.

Μέρα 4
Η πόλη του Ναυπλίου, θα είναι το σημείο τερματισμού του Ποδηλατικού Άθλου ΙΙ στις 26 Μαΐου. Οι 30 ποδηλάτες θα πρέπει να διανύσουν 112 χιλιόμετρα, τα οποία λόγω της υπερπροσπάθειας των προηγούμενων ημερών θα είναι αρκετά δύσκολα. Στην πόλη του Ναυπλίου έχουν προετοιμαστεί εκδηλώσεις υποδοχής των ποδηλατών, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στην πόλη στις 16:00’.

Η άρτια διοργάνωση του Ποδηλατικού Άθλου ΙΙ, υποστηρίζεται επίσης από τη NESTLE η οποία προσέφερε 650 μπάρες δημητριακών Fitness και 1.000 μπουκάλια νερού Vittel 750ml για τους ποδηλάτες, τη FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS με την παραχώρηση ενός Fiat Panda το οποίο θα αξιοποιηθεί από τη δημοσιογραφική ομάδα που θα καλύψει τον Ποδηλατικό Άθλο ΙΙ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προσφέρει δωρεάν μετακίνηση στους ποδηλάτες του Άθλου από την Αθήνα στα Μέγαρα, όπου θα λάβει χώρα η εκκίνηση της διοργάνωσης καθώς και από τη ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ «Χαρίλαος Τρικούπης» και την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΟΣ ΙΙ «ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ :
ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ)
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ :

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: