Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Χρήσιμες Συμβουλές για Αγορά Παιχνιδιών"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  19-12-2017
Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς χριστουγεννιάτικες αγορές παιχνιδιών ,στους μικρούς μας φίλους από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Αναλυτικότερα:

Πλησιάζοντας  τα Χριστούγεννα, όλοι μας ,τα  προσδοκούμε λαμπερά, φωτεινά, χαρούμενα, παραδοσιακά, παρά την   φτώχεια των νοικοκυριών, από την γενικότερη οικονομική ύφεση, (που πλήττει την Χώρα μας),  και την λιγότερη αγοραστική δύναμη  μας, η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  κάνει την προσπάθεια της υπέρβασης και σ' αυτές τις γιορτές,  να δώσει μια θετική νότα  στην αγορά της Κρήτης καλώντας τους καταναλωτές να κατέβουν  στην αγορά, βοηθώντας  τόσο τους ίδιους ,διαφοροποιώντας την ψυχολογία τους,  αλλά  και  στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα τις Κρητικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα την τοπική οικονομία  της.
Και επειδή δεύτερη έγνοια μας από το να εφοδιαστούμε τρόφιμα είναι  η αγορά παιχνιδιών, είτε για τα ίδια μας τα παιδιά ή  για άλλα ,σημαντικότατο είναι η αγορά ασφαλών παιχνιδιών, για να έχουμε χαρούμενες γιορτές.
Λίγη σχολαστικότητα στην επιλογή ενός παιχνιδιού επιβάλλεται, όχι από κανόνες, αλλά για να χαρίσουμε την χαρά που επιθυμούμε στα παιδιά, και όχι να προσθέσουμε ατυχήματα από αμέλεια μας.
Χιλιάδες παιδιά μέρες γιορτινές,  μέρες χαράς, αναγκάζονται να μην παίζουν, αλλά να βρίσκονται στα νοσοκομεία, από μη ασφαλή παιχνίδια και από αμέλεια δική μας. Είναι αλήθεια ότι, οι καιροσκόποι και οι κερδοσκόποι δεν σέβονται κανένα και τίποτα, ούτε τα παιδιά μας, θεό τους έχουν τον πλούτο και μέριμνα τους είναι πως να τον αυξήσουν.Είναι σαφέστατο ότι ,η σωστή επιλογή και η χρήση των παιχνιδιών, από κάθε παιδί, σύμφωνα με την δική μας καθοδήγηση και επίβλεψη μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Τι προσέχουμε πριν επιλέξουμε να αγοράσουμε ένα παιχνίδι

6 σημαντικές συμβουλές : Μεγάλη Προσοχή!!!


1)Να είναι σύμφωνο με την ηλικία του παιδιού, επιβάλλεται σε κάθε συσκευασία παιχνιδιού να αναγράφεται η ηλικία βάσει της   οποίας κάθε παιδί μπορεί να κάνει χρήση.
2)Να είναι ασφαλές, να φέρει την σήμανση CE βάσει της οποίας ο κατασκευαστής μας γνωρίζει ότι παρέχει την ασφάλεια στο εν λόγο παιχνίδι.
3)Να υπάρχουν οδηγίες χρήσης σε κάθε συσκευασία του παιχνιδιού στην Ελληνική γλώσσα, ώστε κάθε παιδί βοηθώντας το από κάποιον μεγαλύτερο , να μπορεί να το συναρμολογήσει και να το χρησιμοποιήσει παίζοντας το , βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη της ευστροφίας την ανάδειξη της ενεργητικότητας του αλλά και της δεξιοτεχνίας του.
4)Δεν παρασυρόμαστε, δεν αγοράζουμε ένα παιχνίδι επειδή το είδαμε σε κάποιο διαφημιστικό σποτ, και ακριβότερο σίγουρα θα είναι, αλλά και χαρά μπορούμε να προσφέρουμε με ένα άλλο παιχνίδι φθηνότερο , σημασία έχει η αγάπη που χρειάζονται τα παιδιά μας.
5)Αγοράζουμε πάντα τα παιχνίδια για τα παιδιά μας, από επώνυμα καταστήματα, προτιμούμε τις τοπικές επιχειρήσεις, αποφεύγουμε να αγοράσουμε παιχνίδια από πλανόδιους μικροπωλητές όσο φθηνά και αν μας προσφέρονται, είναι παιχνίδια ανασφαλή μπορεί να είναι κατασκευασμένα από χημικές ουσίες και άλλα υλικά μη ασφαλή για τα παιδιά μας, αλλά και μπορεί να έχουν μικρά τεμαχίδια τα οποία να αποβούν μοιραία στην υγεία τους, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, που παίζοντας τα βάζουν στο στόμα κινδυνεύοντας να υποστούν απόφραξη και ασφυξία.
6)Δεν αγοράζουμε παιχνίδια που εκ της φύσεως τους (πιστόλια με πλαστικά σφαιρίδια, dvd με περίεργες φιγούρες) διαταράσσουν την ήρεμη ψυχοσύνθεση των παιδιών και τους δημιουργούν φοβικές και επιθετικές τάσεις, μέλημά μας είναι από το παιχνίδι το παιδί να δημιουργεί, να αναπτύσσεται και να ωριμάζει, ώστε να ετοιμάζεται για την μετάβαση του στην επόμενη ηλικιακή φάση.

Τέλος επειδή όλοι νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας και αγοράζοντας τους παιχνίδια θέλουμε να τους προσφέρουμε την χαρά και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που και το έθιμο μας θέλει να τους προσφέρουμε επιπλέον παιχνίδια, ας διαθέσουμε περισσότερο χρόνο στην επιλογή των παιχνιδιών, ας το κάνουμε το αξίζουν.

΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και τα τηλέφωνα 282192666 του Γραφείου του Καταναλωτή, μπορεί να προσφέρει ενημέρωση, στην σωστή επιλογή παιχνιδιών, αλλά και προστασία, σε περιπτώσεις καταστρατήγησης των κανόνων της αγοράς, από "επιτήδειους" μη νόμιμες εμπορικές πρακτικές.
 
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 
Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ. 2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: