Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΕΕΚΕ - Δράσεις Αρωγής και Υποστήριξης στους Πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

Πριν από περίπου ένα μήνα γίναμε θεατές μιας ανείπωτης τραγωδίας και καταστροφής στη Δυτική Αττική με επίκεντρο τη Μάνδρα. Δεν μπορούμε, όμως, να παραμένουμε «θεατές» στη δοκιμασία των πληγέντων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους που μετά την άνιση μάχη με τις φονικές πλημμύρες, καλούνται να δώσουν έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα για τη στοιχειώδη διαβίωσή τους.
Από τη διαρκή επικοινωνία και καθημερινή επαφή των Συνδικάτων με εργαζόμενους μέλη τους στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και την ειδική επίσκεψη κλιμακίου στελεχών του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, διαγνώσθηκαν οι ανάγκες, διαπιστώθηκαν οι δυνατότητες μετρήσιμης και πολλαπλασιαστικής αρωγής ενώ εκτιμήθηκαν και οι ενδεδειγμένοι τρόποι ουσιαστικής υποστήριξης.
Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ανακοινώνουν την παροχή ενός πλέγματος στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων υπηρεσιών για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής που σε πρώτο επίπεδο συνίστανται στα ακόλουθα πεδία:

• Σύνταξη αιτημάτων για εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής δανείων των συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα, το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
• Διερεύνηση υπαγωγής των δανειοληπτών στις διατάξεις του Ν3869/10 (Ν. Κατσέλη), ως ισχύει.
• Διερεύνηση υπαγωγής των επιχειρήσεων στις διατάξεις του Ν. 4469/17, για τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων (εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών.)
• Μελέτη ασφαλιστηρίων συμβολαίων πυρός και ασφαλιστήριων συμβολαίων αυτοκινήτων και λοιπών υλικών ζημιών και διεκπεραίωση αποζημιώσεων.
• Ενδυνάμωση των παρεμβάσεων και υπηρεσιών εξατομικευμένης ή/και ομαδικής ενημέρωσης, πληροφόρησης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για ζητήματα εργασιακών σχέσεων, κοινωνικής ασφάλισης και εύρεσης εργασίας (Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων ΙΝΕ ΓΣΕΕ).
Είναι αυτονόητο πως η υποστήριξη του Συνδικαλιστικού Κινήματος δεν εξαντλείται στις ως άνω δράσεις άμεσου χαρακτήρα. Ήδη έχουν ξεκινήσει ή προγραμματίζονται πρωτοβουλίες ενίσχυσης των πληγέντων από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, αλλά και ενέργειες επιστημονικής και ερευνητικής εστίασης στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
Επισημαίνεται ότι το σύνολο των υπηρεσιών παρέχονται στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας στο πλαίσιο συναντήσεων κατόπιν σχετικού τηλεφωνικού αιτήματος στο Εργατικό Κέντρο (2105546321 & 2105546237), και φυσικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Τέλος, σε μια προσπάθεια για λίγες ώρες χαράς στους μικρούς μας φίλους και στο πνεύμα των ημερών, θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των Πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 – 14:30 στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, Χαριλάου 28, Ελευσίνα, ΤΚ 19200.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας
Τηλ: 2105546321, 2105546237, e-mail: ekeda@hotmail.gr, Fax: 2105542067

Δεν υπάρχουν σχόλια: