Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Οικολόγοι-Πράσινοι : «ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ;»


25/02/2013
«ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ;»
Εκδήλωση – συζήτηση με πρωτοβουλίες πολιτών
Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, 7.00 μ.μ
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό, απαραίτητο για τη ζωή, που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες και η διαχείρισή του πρέπει να γίνεται με κύριο γνώμονα τη βιωσιμότητα και όχι το μεγαλύτερο δυνατό επιχειρηματικό κέρδος.
Με αφορμή τις προθέσεις της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το νερό -με αιχμή τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ- οι Οικολόγοι Πράσινοι προσκαλούμε  Πρωτοβουλίες Πολιτών προκειμένου να συζητήσουμε για το τι σημαίνει οικολογική διαχείριση του νερού στις πόλεις, για τις συνέπειες της ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης του νερού στη ζωή μας και στα υδάτινα αποθέματα της χώρας, αλλά και για τρόπους αντίδρασης στις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις.
Καλεσμένοι στην εκδήλωσή μας, που εντάσσεται στην πρωτοβουλία «ανανεώνοντας τη γνωριμία με τα κινήματα», είναι :
  • Η περιβαλλοντική οργάνωση Δίκτυο Μεσόγειος SOS (www.medsos.gr)
  • Η Πρωτοβουλία Πολιτών «Savegreekwater» (www.savegreekwater.org) που δημιουργήθηκε ως δίκτυο δράσης κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.
  • H Πρωτοβουλία Πολιτών «Κίνηση 136» (www.136.gr) από τη Θεσσαλονίκη, που προωθεί την ιδέα της εξαγοράς της ΕΥΑΘ από τους πολίτες σε δημοκρατική και συνεταιριστική βάση, για να μην πέσει στα χέρια κερδοσκοπικών ομίλων.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων
Πλατεία Ελευθερίας 14 (Κουμουνδούρου) και θα μεταδοθεί ζωντανά και στο διαδίκτυο, από το http://www.ecogreens-gr.org/webtv/.

Η Συντονιστική Γραμματεία Αττικής των Οικολόγων Πράσινων

Περισσότερες πληροφορίες: Παναγιώτης Βερβενιώτης: 6973029879

Δεν υπάρχουν σχόλια: