Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013 - Αθήνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε./ Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργανώνει το 2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις (3) ενότητες :
1η ενότητα - «Ασφάλεια Ηλεκτρονικών Πληροφοριών – Βιομηχανική Κατασκοπεία» : σκοπός είναι η παρουσίαση του προβλήματος της ασφάλειας των ηλεκτρονικών πληροφοριών και συγκεκριμένα του φαινομένου της ηλεκτρονικής Βιομηχανικής κατασκοπείας. Το ακροατήριο θα απαρτίζουν εκπρόσωποι επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, διευθύνοντες σύμβουλοι.

2η ενότητα- «Κυβερνοέγκλημα και νομοθεσία» - «Κραυγές απόγνωσης – πρόληψη αυτοκτονιών» σκοπός είναι η ενημέρωση των δικαστικών – εισαγγελικών αρχών και κατ’ επέκταση των νομικών για τους διαδικτυακούς όρους, τη μετάλλαξη του παραδοσιακού – συμβατικού εγκλήματος σε ηλεκτρονικό και το φαινόμενο σχετικά με τις απόπειρες αυτοκτονιών, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Το ακροατήριο θα απαρτίζουν Δικαστές, Εισαγγελείς, Καθηγητές συναφών Επιστημών, Δικηγόροι, Φοιτητές Νομικής και Δόκιμοι Αξιωματικοί των Παραγωγικών Σχολών των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας.

3η ενότητα - «Cyber bullying» : σκοπός είναι να προβληματίσει και να ενεργοποιήσει προς τη κατεύθυνση άμβλυνσης των συνεπειών από τη ψυχοσωματική Βία και τον εκφοβισμό που ασκείται μέσω του διαδικτύου στα παιδιά. Το ακροατήριο θα απαρτίζουν περί τα τριακόσια πενήντα (350) παιδιά – μαθητές 3ης τάξης δημοτικού μέχρι 3ης τάξης γυμνασίου, από δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία της Αττικής.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εν λόγω Συνέδριο, στην 1η και 2η ενότητα (καθώς οι συμμετοχές για την 3η ενότητα έχουν συμπληρωθεί), παρακαλούνται να αποστείλουν e-mail με τα πλήρη στοιχεία τους έως τις 30.1.2013 στα ακόλουθα e-mail :
1η ενότητα - confccu1@gmail.com
2η ενότητα - confccu@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: