Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Οίκοpress - Ηλεκτρονική εφημερίδα για την Περιφέρεια Αττικής και το Περιβάλλον - Επιλεγμένα άρθρα 19ου Τεύχος


Άσυλο μεταναστευτικού πληθυσμού - Πρόγραμμα SOAM

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SOAM:

«Υποστηρίζοντας οργανώσεις που βοηθούν μεταναστευτικό πληθυσμό σε αναζήτηση ασύλου στην Ελλάδα»


Έως την 1η Απριλίου 2013 μπορούν να υποβληθούν προτάσεις για το πρόγραμμα SOAM, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών κέντρων υποδοχής μεταναστευτικού πληθυσμού και ιδιαίτερα ασυνόδευτων ανηλίκων σε αναζήτηση ασύλου, που λειτουργούν από ΜΚΟ με νομική υπόσταση στην Ελλάδα, στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, 2009-2014.

Διαβάστε περισσότερα...

«Το φαινόμενο του θερμοκηπίου»

Γράφει η Όλγα Υψηλάντη,
Περιβαλλοντολόγος



fain thermokΤο φαινόμενο του θερμοκηπίου μπορεί στα «αυτιά» των πολλών να ηχεί σαν ένα γνωστό φαινόμενο αλλά στην πραγματικότητα, αποτελεί ένα καίριο θέμα που οι επιπτώσεις είναι αρνητικές για το περιβάλλον και πρέπει να βρεθούν τρόποι μείωσης των εκπομπών του. Αρχικά, θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο τι είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ποιες είναι οι συνέπειες στο περιβάλλον.


Γεωγράφος, M.Sc.


emporio rypwnΗ αλλαγή του κλίματος λόγου του Φαινομένου του Θερμοκηπίου έχει ήδη εμφανή αποτελέσματα, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών και η αύξηση της συχνότητας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα...


Ανάλωση κατά προτίμηση ή μήπως όχι;

Γράφει η Κωνσταντίνα Μπαλάσκα,



Χημικός

Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφής σε άπορους, το οποίο ήδη εφαρμόζεται στην Ε.Ε. από το 1987, στη χώρα μας έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ στα τέλη της δεκαετίας ’90. Τα βασικά είδη που διατίθενται είναι: ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυρί, σύμφωνα με την Μεσογειακή Διατροφή των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα...



© Copyright 2012, Οίκοpress: 3ης Σεπτεμβρίου 69, Τηλ: 210 8813760, 210 8813761

Δεν υπάρχουν σχόλια: