Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

DS Consulting Newsletter (Jan - Feb 2013)

Διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη βιολογική γεωργία

Inline Image
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη γνώμη μας σχετικά με το πώς μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα η βιολογική γεωργία. Το ερωτηματολόγιο προτείνει αναθεώρηση θεμάτων που σχετίζονται με τη βιολογική γεωργία και διατίθεται σε όλες τις επίσημες Ευρωπαϊκές γλώσσες. Ο απαιτούμενος χρόνος δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά. Η διαβούλευση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 10 Απριλίου 2013.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή, επισκεφτείτε το σχετικό σύνδεσμο στο www.dsorganic.gr

Εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου για τις ΜμΕ

Inline Image
Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Προϊόντα αγροδιατροφικού τομέα και τρόποι καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του έργου HIDDEN – MED PROGRAMME. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai (έναρξη 10 πμ – λήξη 5:00 μ.μ).
H DS Consulting συμμετέχει στην εκδήλωση με ομιλίες για τα Βιολογικά Προϊόντα και για το Ανθρακικό Αποτύπωμα.
Μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση στο www.dsorganic.gr

Ελαιόλαδο και Ανθρακικό Αποτύπωμα

Inline Image
Άρθρο του Δημήτρη Σωτηρόπουλου
(το άρθρο δημοσιεύτηκε στην "ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ", Εύριπος Εκδοτική, Δεκέμβριος 2012, σελ. 128-130)
"...Το ελαιόλαδο δικαίως αποκαλείται «χρυσός» για την Ελλάδα καθώς η διατροφική του αξία έχει αναγνωριστεί παγκόσμια, ενώ ως προϊόν έχει καταξιωθεί ακόμα και σε χώρες όπου δεν περιλαμβάνεται στις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων τους. Μπορεί όμως ένα προϊόν από μόνο του να σταθεί στις ιδιαίτερα απαιτητικές αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και άλλων σημαντικών εξαγωγικών προορισμών..."
Διαβάστε ολόκληρο ττο άρθρο στο www.dsorganic.gr

Βιολογική Γεωργία – Μια Στρατηγική για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή

Inline Image
To IFOAM EU Group κυκλοφόρησε μια νέα μελέτη για το θέμα της αλλαγής του κλίματος με τίτλο «Βιολογική Γεωργία - Μια στρατηγική για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή». Η μελέτη παρουσιάζει μια συλλογή από άρθρα ερευνητών οι οποίοι αναλύουν επιστημονικά δεδομένα και επιδεικνύουν τις δυνατότητες της βιολογικής γεωργίας, ως ένα ολιστικό αειφόρο σύστημα παραγωγής, το οποίο συμβάλλει στην αύξηση της προσαρμοστικότητας των γεωργών στην αλλαγή των κλιματικών συνθηκών.
Μάθετε περισσότερα στο www.dsorganic.gr (από το link μπορείτε να κατεβάσετε τη μελέτη)

Διανομή βιολογικών προϊόντων από την TESCO

Inline Image
Η μεγαλύτερη αλυσίδα supermarket του Ηνωμένου Βασιλείου TESCO ξεκίνησε τη διανομή πακέτων βιολογικών φρούτων και λαχανικών μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Soil & Seed. Η νέα υπηρεσία ξεκίνησε να προσφέρεται στα τέλη του 2012.
Μάθετε περισσότερα στο www.dsorganic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: