Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ :
ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην ΑΝΑΛΥΣΗ της ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως Εθνικό Εστιακό Σημείο της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, διοργανώνει ημερίδα με θέμα :
"Παράγοντες χημικών κινδύνων στα τρόφιμα : τάσεις και εξελίξεις στην ανάλυση της επικινδυνότητας"
που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2013, στο Ξενοδοχείο Titania, Πανεπιστημίου 52, 10678 Aθήνα.
Ο ΕΦΕΤ, με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ως προς την ενημέρωση αλλά και τη μεταφορά της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών σε εθνικό επίπεδο (αρχές, βιομηχανία, πανεπιστημιακή κοινότητα, επιστημονικοί φορείς, καταναλωτές, κλπ). Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η θεματολογία της ημερίδας θα εστιάσει στις τρέχουσες επιστημονικές προκλήσεις, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από την EFSA, τον ΕΦΕΤ αλλά και από όλους τους εταίρους σε θέματα που άπτονται :
· στο προσδιορισμό των χημικών κινδύνων στα τρόφιμα
· στη συλλογή δεδομένων κατανάλωσης τροφίμων
· στη μεθοδολογία ως προς την εκτίμηση της διατροφικής έκθεσης σε χημικούς ρυπαντές
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα και θα υπάρχει μετάφραση. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν για όλους. Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της Δήλωσης Συμμετοχής έως τις 6 Δεκεμβρίου. Τη δήλωση Συμμετοχής θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ (www.efet.gr).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου