Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση της ΕΚΠΟΙΖΩ με την Τρόικα - 26 Νοε 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνεχίζουμε να ‘Λέμε ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς’
Στα πλαίσια των δράσεων που έχει αναπτύξει η ΕΚΠΟΙΖΩ για την αποτροπή της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, πλην της συγκέντρωσης υπογραφών(120.000 σχεδόν σε ίντερνετ-sms-χειρόγραφα), επιδιώκει συναντήσεις με βουλευτές, πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων αλλά και την τρόϊκα.
Χθες 26 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε 2ωρη συνάντηση της ΕΚΠΟΙΖΩ με κλιμάκιο της τρόϊκας, με αντικείμενο την παρουσίαση των απόψεών μας για την μη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, των σχετικών προτάσεών μας και την ανταλλαγή απόψεων.
Συγκεκριμένα, η ΕΚΠΟΙΖΩ τόνισε την ανάγκη για 3ετη αναστολή των πλειστηριασμών και τις συνέπειες από ενδεχόμενη απελευθέρωσή τους, ενώ αναγνωρίστηκαν τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι δανειολήπτες και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της μεγάλης ύφεσης, της ανατροπής των εισοδημάτων και της ανεργίας.
Υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτηση σε συγκεκριμένες θέσεις της ΕΚΠΟΙΖΩ όπως π.χ. αυτές που συνεισφέρουν στην προσαρμογή των χρεών στις πραγματικές δυνατότητες των δανειοληπτών και η ένταξη των εμπόρων (οι οποίοι μέσα από την εμπορική τους δραστηριότητα καλύπτουν τον βιοπορισμό τους) στο ν. 3869/10.
Διαπιστώθηκε επίσης, η ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων καθώς και η ύπαρξη ενός μεταβατικού σταδίου προσαρμογής των οφειλών, ενώ η χάραξη μιας τουλάχιστον 10ετούς στρατηγικής για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης και των μη εξυπηρετούμενων δανείων κρίνεται απόλυτα αναγκαία.
Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2013
Για περισσότερες πληροφορίες
Αθήνα: τηλ. 210 330.44.44, e-mail: info@ekpizo.gr
Θεσσαλονίκη: τηλ.2310257776, e-mail: ekpizothess@ekpizo.gr
Πάτρα: τηλ. 2610 222626, e-mail: ekpizopatras@ekpizo.gr
Ιστοσελίδα: www.ekpizo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: