Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

CyberKids για Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

http://techit.gr/
Μια νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάστηκε σήμερα, 25/10/2011, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας … για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Η πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφορά μια καινοτόμα, κοινωνικού χαρακτήρα, διαδικτυακή και διαδραστική εφαρμογή ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο (http://www.cyberkid.gov.gr/ ), για μικρούς και μεγάλους.
Το CyberKids αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.
Προβάλει τα θετικά του διαδικτύου, που μεταξύ άλλων προσφέρει επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία, παράλληλα, όμως, παρουσιάζει και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό, μέσα από διαδραστικές εφαρμογές, όπως παιχνίδια, συμβουλές κ.ά.
Η υλοποίηση του cyberkid από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet «Wind Ελλάς» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: