Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Ο Νόμος Κατσέλη δεν καταργείται από την Κυβέρνηση Τσίπτρα"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 24-02-2015
ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΓΙΑ ΡΎΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει όλους τους δανειολήπτες,ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, διατηρεί τον Νόμο 3869/2010, τον γνωστό ως Νόμο Κατσέλη, για όλους τους αδύναμα οικονομικά πολίτες, που πλήγηκαν από τα μέτρα των μνημονίων και της οικονομικής ύφεσης.Ιδιαίτερη φροντίδα θα πάρει με νέα Νομοθεσία , για την πρώτη κατοικία  για όλους τους πολίτες που είναι χρεωμένοι, συμπεριλαμβανομένους και τους Εμπόρους.
Επίσης στη νέα νομοθεσία θα υπάρξει διάταξη που θα θα απαγορεύει την πώληση των δανείων σε ξένες εταιρείες και φανς .Ένεκα τούτου καλούμε τους οφειλέτες, να  φροντίσουνστην τακτοποίηση των οφειλών τους, με την οικονομική μπόρεση του καθενός. Ο Νόμος Κατσέλη, με την καλή χρήση, από τους δικαστές της Χώρας, με τις εκατοντάδες αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, μας έχει αποδείξει ότι είναι το καλύτερο μέσο ,για την οικονομική ελάφρυνση του κάθε δανειολήπτη.Δεν ωφελεί λοιπόν κανένα, να ηθελημένα και ενώ έχει την οικονομική δυνατότητα να παραμελεί την διευθέτηση των οφειλών του.Είτε  έχει να πληρώσει, είτε όχι ,οφείλει να δει την χρέωση ως πρόβλημα που έχει εκτός από ατομικές συνέπειες  και ευρύτερες κοινωνικές.
Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,αναφέρει ότι «πριν την δημιουργία άλλου ένα, επί πλέον Δημοσίου Φορέα, η ανάθεση του έργου των " κόκκινων δανείων ", να παραμείνει στην Ανεξάρτητη Αρχή, Συνήγορος του Καταναλωτή, με ταυτόχρονη συνεργασία με τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, σε πρώτο Στάδιο».
Επίσης, η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , υπογραμμίζει ότι «ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταθάκης ,πριν προχωρήσει σε μία Νομοθεσία να δεχτεί τις προτάσεις των Πιστοποιημένων Ενώσεων Καταναλωτών, που έχουν αποκομίσει σχετική εμπειρία, σχετικά με την διαχείριση των δανείων, μεταξύ καταναλωτών- Τραπεζών». Η κ. Μελάκη θεωρεί θετική την πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης, στην εξαγγελία για απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ,για όλους τους οφειλέτες (Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία ,Τράπεζες). Όσο αφορά , την εξαγγελία για "διαγραφή " χρεών των πολιτών που οικονομικά βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, η κ. Μελάκη προτείνει ότι , μπορεί να λυθεί μέσω Επιτροπής, η οποία θα συστήνεται σε κάθε Νομό, με συμμετοχή εκπροσώπου Δικηγορικού συλλόγου , Εκπροσώπου Ενώσεως Καταναλωτών και Πιστωτικού Φορέα. Ταυχρόνα, η πρόεδρος τονίζει ότι «επειδή, στην σημερινή οικονομική συγκυρία, τόσο το Κράτος ,όσο και οι δανειολήπτες, πρέπει να αποφύγουν κόστος, αλλά και επειδή , το Τραπεζικό Σύστημα πρέπει να βοηθηθεί να ισορροπήσει, θα πρέπει να αποφευχθεί οτιδήποτε παράγει έξοδο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».
 Τέλος, η ΄Ενωση Καταναλωτών υπενθυμίζει στους δανειολήπτες ότι συνεχίζει να παρέχει την Συμβουλευτική της ΔΩΡΕΑΝ στους δανειολήπτες μέλη της ή μη καθημερινά.
 Για ενημέρωση και συμβουλευτική κάθε δανειολήπτης μπορεί να επικοινωνεί ,με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. στα τηλ.282109266 , 2821092306 και 2842020140

H Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: