Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΟΛΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ - Από το liveflorinanews.blogspot.gr

Με το μήνυμα «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας» διοργανώθηκαν χθες Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 σε Φλώρινα και Αμύνταιο οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Βραδιάς χωρίς ατυχήματα από το Ι.Ο.Α.Σ. σε συνεργασία με την Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας και τον Ο.Ε.Ν.Ε.Φ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγιναν φιλικά αλκοτέστ από τροχονόμους της Τροχαίας Φλώρινας. Η ενέργεια στοχεύει στην ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση του κοινού και ενημερώνοντας τους οδηγούς, με έμφαση στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί, παρακινώντας τους να επιλέγουν πάντα τον οδηγό της παρέας. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.
Οι εθελοντές, που πολλοί από αυτούς υλοποιούν τη δράση για 5η και 6η χρονιά, είναι μεταξύ 18 και 35 ετών και βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα των παραπάνω πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του επιστρέφοντας από τη νυχτερινή διασκέδαση.
Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές του/της ζητάνε να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το μπαρ θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ για να μπορέσουμε να δούμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: