Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Πυρηνικών Δοκιμών (29/8)

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΝΕΟΛΑΙΑ
29 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Πυρηνικών Δοκιμών
Φωτογραφία από την χτεσινή δράση μας στην πλατεία Συντάγματος - βλ. facebook event
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Οι συνέπειες των δοκιμών πυρηνικών όπλων είναι καταστροφικές τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Περισσότερες από 2.000 πυρηνικές δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί μετά από την πρώτη πυρηνική έκρηξη το 1945 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ποσό της ραδιενέργειας που απελευθερώθηκε στο περιβάλλον από όλες αυτές τις πυρηνικές δοκιμές υπερβαίνει τη ραδιενέργεια οποιουδήποτε πυρηνικού ατυχήματος.
Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των περιοχών όπου πραγματοποιούνται πυρηνικές δοκιμές συχνά το πληρώνουν με την υγεία τους ή και με τη ζωή τους ακόμα (βλ. συνέπειες πυρηνικών δοκιμών). Η μόλυνση συνεχίζεται σε μερικές από τις περιοχές αυτές – περισσότερες από 60 σε όλο τον κόσμο (βλ. διαδραστικό χάρτη).
Με την ευκαιρία της 29ης Αυγούστου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Πυρηνικών Δοκιμών, ενώνουμε τις φωνές μας, ενημερωνόμαστε και κινητοποιούμαστε για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικές δοκιμές, έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα. Ζητάμε από όλες τις κυβερνήσεις να υπογράψουν και να επικυρώσουν την Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών του 1996, ώστε να τεθεί επιτέλους σε ισχύ.
https://prasinineolaia.wordpress.com
https://www.facebook.com/greensolidarityyouth

Δεν υπάρχουν σχόλια: