Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΤΟ Ι.Ο.ΑΣ. ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ «MOOT 2013»!



Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τους Πρόσκοπους της Ιρλανδίας και υπό την Αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Προσκόπων (WOSM), στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας του «ScoutingforGlobalRoadSafety» θα υλοποιήσει εργαστήρια για την οδική ασφάλεια στον Καναδάστη διοργάνωση «ΜΟΟΤ 2013», που θα φιλοξενήσει15.000 Προσκόπους και Βαθμοφόρους απ´ όλο τον κόσμο, για 10 ημέρες.
Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης δράσης που πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree το 2011 στη Σουηδία, το Ι.Ο.ΑΣ. θα δημιουργήσει εργαστήρια βιωματικής επιμόρφωσης για Προσκόπους ηλικίας 18-25 ετών και Βαθμοφόρους.
Η αποστολή του Ι.Ο.ΑΣ. αποτελείται από 3 άτομα: τον Ευγένιο Πετούμενο (Υπεύθυνο Προγραμμάτων) και τους εθελοντές του Ινστιτούτου, Έλενα Γεωργιάδη (Πτυχιούχο Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών) και Άρη Κοπανάκη (Τελειόφοιτο Μηχανολόγο και Αεροναυπηγό Μηχανικό του Πανεπιστημίου Πατρών)αναχώρησαν από την Ελλάδα την Τρίτη 6 Αυγούστου και θα πλαισιωθεί από 3 ακόμα νέους από τους Πρόσκοπους της Ιρλανδίας. Η σημαντικότητα της δράσης αυτής έγκειται σε τρία σημεία:

1.     Στα εργαστήρια θα συμμετάσχουν νέοι της ηλικιακής ομάδας18-25 ετών, για τους οποίους τα τροχαία αποτελούν και την 1η αιτία θανάτου παγκοσμίως
2.     Οι συμμετέχοντες που προέρχονται από όλο τον κόσμο και αποτελούν παραδείγματα για τους νέουςμε σκοπό να γίνουν πρεσβευτές των μηνυμάτων της οδικής ασφάλειας
3.     Στα εργαστήρια θα δοθεί ειδική μέριμνα στο να συγκεντρωθούν απόψεις και σκέψεις των νέων για την οδική ασφάλεια από διάφορες χώρες, προκειμένου τα συμπεράσματα να παρουσιαστούν το Σεπτέμβριο από την Πρόεδρο του Ινστιτούτου στον ΟΗΕ (όπου το Ι.Ο.ΑΣ. είναι Συμβουλευτικό Όργανο)ώστε να αξιοποιηθούν για το UNConventiononRoadTraffic.

Η συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. στο Παγκόσμιο ΜΟΟΤ του Καναδά με την αιγίδα του WOSM και τη συμμετοχή του ΟΗΕ στο πρόγραμμα, αποδεικνύει και ενισχύει τη δυναμική και τις δυνατότητες που υπάρχουν στο να βελτιωθεί η ασφαλής μετακίνηση των συμπολιτών μας σε όλο τον κόσμο μέσα από την άμεση ενημέρωσή τους αλλά και μέσα από την αλλαγή πολιτικών παγκοσμίως.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RSI “Panos Mylonas” in Canada for the“MOOT 2013”!

RSI "Panos Mylonas" in cooperation with "Soma HellinonProskopon" (Scouts of Greece) and "Scouting Ireland" are organizing for the second time (following successful activities during the 22ndGlobal Scouting Jamboree in 2011 in Sweden) road safety workshops in a global level, for rover scouts that are participating in the MOOT (8-18 August 2013) taking place in Canada.

Since more than 15.000 rover scouts will take part in the Canadian MOOT, the attendance expected will be massive. In August 6th, the RSI team consisted of 3 persons is flying to Canada where they will be joined by 3 scouts of Scouting Ireland, with lots of enthusiasm for the days to come! Workshops and experiential activities equipment transported have been developed within the EU AVENEU for Traffic Safety Project that RSI is coordinated for 9 countries.

The importance of the initiative is that young road users (18-25) that are mainly fatally injured globally due to road traffic accidents will attend the workshop part of which will be to give feedback concerning specific road safety issues in their respective countries about the United Nations Convention for Road Safety. This feedback will be presented by RSI President Mrs. Vassiliki Danelli-Mylona in September during the UNECE Transport Division W1 Meeting.

Δεν υπάρχουν σχόλια: