Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Greenwave Festival 2013 - Μια Πράσινη Γιορτή για τη Θεσσαλονίκη



Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 19-22 Σεπτέμβρη 2013, στο Δημοτικό Πάρκο (χώρος πρώην αναψυκτηρίων, δίπλα στο Θέατρο Κήπου) στη Θεσσαλονίκη, οι οργανώσεις του οικολογικού – εναλλακτικού χώρου συναντιούνται –για τρίτη χρονιά- σε μια μεγάλη γιορτή και προτείνουν λύσεις για την οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτισμική κρίση.



Το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων του φετινού Greenwave είναι τα δημόσια αγαθά, όπως το νερό, ο αέρας, τα δάση, τα ποτάμια, οι υγρότοποι, τα ρέματα, οι θάλασσες, οι ακτές, οι πράσινοι και ελεύθεροι χώροι στις πόλεις, η υγεία και η παιδεία, η δημόσια ενημέρωση, η πολιτιστική κληρονομιά. Αν και θα επικεντρωθούμε σε ορισμένα μόνο από αυτά, θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο το συνολικότερο ζήτημα της αειφορικής διαχείρισής τους. Η διαχείριση των συλλογικών αγαθών χρειάζεται συλλογική διαβούλευση, δημοκρατική λήψη αποφάσεων, κοινωνική ωριμότητα, αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης. Τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να αφεθούν μόνο στους πολιτικούς, στους επιχειρηματίες ή στους "νόμους" της αγοράς. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο, όπως στην περίοδο κρίσης που βιώνουμε, φτωχαίνουμε όλοι πολύ περισσότερο, τόσο ατομικά όσο και κοινωνικά, τόσο υλικά όσο και ψυχικά, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Η διαχείριση των δημόσιων συλλογικών αγαθών αποτελεί μια αντανάκλαση της κατάστασης της ανθρωπότητας. Αντί του ανταγωνισμού, της βίας και της σπατάλης, μπορεί να μας δείξει το δρόμο του διαλόγου, της βιωσιμότητας.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές το φεστιβάλ εκτός από τις κεντρικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων, συζητήσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κάθε είδους (δημιουργικά, καλλιτεχνικά βιωματικά, επιμορφωτικά) για παιδιά αλλά και για μεγάλους, ποδηλατοδρομίες και συναυλίες.
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν.
Η φετινή διαφορά είναι ότι το φεστιβάλ γίνεται διπλό. Greenwave festival και Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, μαζί. Είναι η πρώτη χρονιά που ενώνονται οι δύο μεγάλες διοργανώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες
Tηλ. 2310 222503, Fax: 2310 222503, 421196
website: http://greenwavefestival.com, 
e-mail: greenwavefestival@gmail.com
https://www.facebook.com/GreenWaveThess,  https://www.facebook.com/events/419694628146772/
https://twitter.com/greenwavefest



Δεν υπάρχουν σχόλια: