Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ
ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
«ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»


Αθήνα, 8/08/2013
Αγαπητοί μας φίλοι,

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, το Ι.Ο.ΑΣ. διοργανώνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε μεγάλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας με ταυτόχρονη διεξαγωγή στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Για την ενέργεια αυτή στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο χρειάζεται τη βοήθειά σας προκείμενου να συμβάλλουμε, όλοι μαζί, στην προσπάθεια προώθησης της ιδέας του «οδηγού της παρέας», στα στέκια των νέων της πόλης σας κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Σας παρακαλούμε πολύ, όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εκδήλωση, μόνοι σας ή με την παρέα σας και να πραγματοποιήσουμε στην πόλη σας την εκδήλωση, διασκεδάζοντας και ταυτόχρονα προωθώντας το μήνυμα «δεν πίνω όταν οδηγώ», να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013  (τηλ. 210 8620150, e-mail info@ioas.gr ) για να μπορέσουμε να κανονίσουμε όλες τις λεπτομέρειες και τα νυχτερινά κέντρα που ίσως έχετε να μας προτείνετε.

Λίγα λόγια για τη συγκεκριμένη βραδιά:
Σε κάθε νυχτερινό κέντρο βρίσκονται 3-6 άτομα εθελοντές του Δικτύου που βοηθάνε στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ο ρόλος του κάθε εθελοντή είναι να ορίζουν μαζί με τις παρέες που έρχονται να διασκεδάσουν, τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο του φοράει ή παίρνει ένα βραχιολάκι και είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ.


Όταν είναι η ώρα να αναχωρήσει από το νυχτερινό κέντρο θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ, που θα γίνεται από την ομάδα των εθελοντών, για να δούμε αν τήρησε την υπόσχεση του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται με ένα αναμνηστικό δώρο ενώ σε άλλη περίπτωση οι εθελοντές μας θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και καθοδήγηση, είτε θα έρθει στην περιοχή σας άτομο του Ινστιτούτου ο οποίος έχει εμπειρία από προηγούμενες Νύχτες Χωρίς Ατυχήματα είτε θα είμαστε σε επικοινωνία για όλες τις λεπτομέρειες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες «Νύχτες χωρίς Ατυχήματα» μπορείτε να δείτε στο link: http://www.ioas.gr/index.php?ID=latest_news&Rec_ID=3972 

Σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε στη θετική σας απάντηση.

Θερμούς Χαιρετισμούς και σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!

Η ομάδα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150
Fax: 210 8620007
Email: info@ioas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: