Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΒΙΟΖΩ - Μια Καλύτερη Ζωή Είναι Εφικτή

Τοπικά, Ομαδικά, στο δικό μας Σύστημα της Αγάπης στον Άνθρωπο και στη Φύση!



Με ΟικοΑυτάρκεια, Ανταλλαγή Αγαθών και Αντίσταση στην Παγκοσμιοποίηση!



Ανοικτός χώρος συνάντησης για τη δημιουργία Ομάδων Ζωής και Εργασίας στην Αθήνα 6 & 7 Απριλίου 2013

Αν είσαστε εκείνοι που θέλετε να περάσετε από το όνειρο στην πραγματικότητα, εκείνοι που θέλετε να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο της Αγάπης στον Άνθρωπο και στη Φύση, ε, τότε τα ΟικοΧωριά - Κίνηση για τη διάδοση και τη δημιουργία ΟικοΚοινοτήτων στην Ελλάδα σας καλωσορίζει! Βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Συνάντηση Δικτύωσης ΟικοΚοινοτήτων με την μέθοδο του Ανοιχτού Χώρου (OPEN SPACE) διοργανώνεται το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, από 11.00 πμ. έως 22.00 μμ. Στην Ασκληπιού 183 & Λ. Κατσώνη (Λεωφ. Αλεξάνδρας Αθήνα).

Την Συνάντηση Οργανώνει το Δίκτυο Οικοχωριών & Οικοκοινοτήτων

Η υπόθεση των ΟικοΚοινότητων, της ΟικοΑυτάρκειας και της αρμονικής... Διαβάστε περισσότερα



Συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στην Αλέφαντω Γκιώνας



Τα Καστέλια Αντιστέκονται στη Εξαφάνισή τους!

Ορίζουμε την Πρωτομαγιά, μέρα λαϊκής ενωτικής γιορτής, σαν μέρα και της Αλεφάντως Γκιώνας, με συγκέντρωση κάθε χρόνο στον τόπο όπου ήταν να γίνουν οι εξορύξεις!

Αποφασίζουμε ενέργειες οι οποίες θα αναδείξουν το πρόβλημα καταστροφής των νερών, και θα προστατέψουν τον τόπο από την εξαφάνισή τους λόγω των γεωτρήσεων και των εκμεταλλεύσεων.

Ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων της 28/3, που εκλέχτηκε στην... Διαβάστε περισσότερα






Καστέλια Φωκίδας: Η εξόρυξη βωξίτη σκοτώνει εμάς και τη γη μας

Στην εξορυκτική καταστροφή που δημιουργεί η μεταλλευτική εταιρία «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.», αντιστέκονται οι κάτοικοι των Καστελλίων Παρνασσίδας Φωκίδας, καταγγέλλοντας σε ψήφισμά τους ότι οι επιφανειακές εξορύξεις βωξίτη μπορεί να αποφέρουν κέρδη στους μετόχους της εταιρείας, αλλά για τους κατοίκους και το περιβάλλον θα σημάνουν την απόλυτη καταστροφή!
Θυμίζουμε εδώ ότι η εταιρία είχε υποσχεθεί από το 2009 ότι έχει τελειώσει με τις επιφανειακές εξορύξεις! ...Και θα... Διαβάστε περισσότερα






Μαντούδι: Πώς ένας τοπικός ορυκτός πόρος μετατρέπεται σε παράγοντα υπανάπτυξης μιας περιοχής!

Υπογράφηκε η καταστροφή της Βόρειο-Κεντρικής Εύβοιας από τον τέως εκπρόσωπο της ΤΕΡΝΑ και νυν υφυπουργό ανάπτυξης!

Δημιουργείται από την ΤΕΡΝΑ ιδιωτική βιομηχανική περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) υψηλής όχλησης!

Στο "παιγνίδι" και ο τέως υπουργός «περιβάλλοντος», που είναι από τους αρχηγούς των σκανδάλων της λίστας Λαγκάρντ και ο οποίος έδωσε το πράσινο φως της καταστροφής.

Το Μάη του 2010 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ ανακοίνωσε την πρόθεση της να ιδρύσει ιδιωτική... Διαβάστε περισσότερα






Οι δυνάμεις κατοχής της “Eldorado Gold” εισέβαλαν στην Ιερισσό Χαλκιδικής, κάνουν συλλήψεις, ρίχνοντας χημικά παραβιάζοντας το Ελληνικό Σύνταγμα και τους Νόμους.



Χτύπησαν το σχολείο με δακρυγόνα. Τρείς μαθητές στο νοσοκομείο.

Να τι αναφέρουν τα blog της Χαλκιδικής τώρα (7-3-13 13:00):

Τουλάχιστον 6 άτομα που είχαν κληθεί στην ασφάλεια Πολυγύρου για 2η κατάθεση κρατούνται και μεταφέρθηκαν με κλούβα και οχήματα της ΕΛ. ΑΣ προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αυτή την στιγμή οι κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώνονται έξω από το αστυνομικό τμήμα καθώς ισχυρές δυνάμεις των δυνάμεων κατοχής καταφθάνουν στην περιοχή χωρίς προειδοποίηση. Το χωριό είναι ανάστατο και χτυπούν οι... Διαβάστε περισσότερα






Απευθείας Συναλλαγή Καταναλωτή -Παραγωγού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα - συζήτηση για την Οικιακή Ανακύκλωση και την Απευθείας Συναλλαγή Καταναλωτή -Παραγωγού που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων, με πρωτοβουλία της ΒΙΟΖΩ σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Δάσους. Εισηγητής ο Γιωργάκης Κωστής, Πρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΟΖΩ.

Παράλληλα, στον προθάλαμο της αίθουσας υπήρχε έκθεση βιολογικών προϊόντων, και ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων και άγριων αμπελιών.

Όπως τονίστηκε με την ΟΙΚΟ-ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ μπορούμε όλοι να συμβάλουμε τόσο στην οικιακή οικονομία όσο και στη προστασία του περιβάλλοντος α) με την Οικιακή Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση των αγαθών β) την Άμεση συνεργασία παραγωγού καταναλωτή με την «Ομαδικά υποστηριζόμενη Βιολογική Γεωργία» και... Διαβάστε περισσότερα



Αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση!
ΟικοΑυτάρκεια και Ανταλλαγή Αγαθών!
Για περισσότερες πληροφορίες και ολοκληρωμένη ενημέρωση:
Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!
«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 11144 Αθήνα. Τηλ: 210-522 23 23,  697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδες: www.biozo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: