Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας - ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!
Κάθε χρόνο, την περίοδο των γιορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, η Ένωσή μας δημοσιοποιούσε προς τους καταναλωτές πληροφορίες και ιδέες για ασφαλείς αγορές στον τομέα των τροφίμων, των παιχνιδιών, της ένδυσης, όπως επίσης παρακινούσαμε το καταναλωτικό κοινό για έρευνα της αγοράς, για σύγκριση στις τιμές και την ποιότητα και σύνεση στα έξοδα.
Φέτος, με το 30% της κοινωνίας να ζει στην φτώχεια, με 1.500.000 ανέργους, με εισοδήματα ψαλιδισμένα από τις μειώσεις και τους φόρους, θα ήταν εκτός πραγματικότητας μια τέτοια προσέγγιση.
Για την Ένωσή μας το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε ως άνθρωποι σε αυτές τις γιορτές είναι η έκφραση της αλληλεγγύης και η έμπρακτη απόδειξη της ανθρωπιάς μας.
Ακόμα και αν έχουμε (όσοι έχουμε) λιγότερα από τις προηγούμενες χρονιές, ας απλώσουμε το χέρι μας βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν σχεδόν τίποτα αυτόν το δύσκολο χειμώνα.
Καλούμε επίσης, κάθε ελληνική εταιρία που παράγει ή αντιπροσωπεύει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης να ξεδιπλώσουν - αρχίζοντας από αυτές τις γιορτές - ένα καραβάνι αλληλεγγύης, έτσι ώστε μέσα από τα κοινωνικά παντοπωλεία και τις υπόλοιπες αλληλέγγυες πρωτοβουλίες να δοθεί αποτελεσματική βοήθεια στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Οι πράξεις ανθρωπιάς του ενός προς τον άλλον είναι σημαντικές και έτσι κτίζουμε όλοι μαζί μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης. Η Ένωσή μας όμως θεωρεί ότι είναι απαραίτητη και αναγκαία παράλληλα, η συμβολή πλέον και των εταιριών, γιατί το κύμα φτώχειας και ανέχειας μεγαλώνει και το επόμενο διάστημα η βοήθεια από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν θα είναι αρκετή.
Αυτές τις γιορτές να γίνουμε καλύτεροι και πιο ωφέλιμοι προσφέροντας αγάπη, ζεστασιά και ανθρωπιά.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΤΟ 2013 ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Ιουλιανού 28, 104 33 Αθήνα
Τηλ. 210 88 17 730
Φαξ 210 88 17 784
E-mail info@eeke.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: