Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Παρέμβαση ΕΕΚΕ στην Πρόταση Νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σύριζα

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας επισυνάπτουμε το κείμενο διαπιστώσεων – παρατηρήσεων που κατέθεσε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας με αφορμή την πρόσκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ στη διαβούλευση σχετικά με την πρόταση νόμου για την ανακούφιση των Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών.
Με το εν λόγω κείμενο, που συνοψίζει τις θέσεις της Ένωσής μας και εκφράζει την έντονη ανησυχία μας για τις δυσκολίες που έχουμε μέχρι σήμερα συναντήσει στην εφαρμογή του ισχύοντος νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επιχειρήσαμε να υπογραμμίσουμε τις ασάφειες και αδυναμίες του Ν. 3869/2010. Παράλληλα, θελήσαμε με τις παρατηρήσεις μας να τονίσουμε τα σημεία της πρότασης νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που μπορούν να δώσουν μία ανάσα στις κοινωνικές ομάδες εκείνες που αδυνατούν λόγω των συνθηκών να ικανοποιήσουν τα χρέη τους και βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Θεωρήσαμε, ωστόσο, απαραίτητο να αναφερθούμε αναλυτικά και στα σημεία εκείνα της εν λόγω πρότασης νόμου που κρίναμε ασαφή αλλά και με δυσκολίες στην εφαρμογή τους, πιστεύοντας ότι έτσι θα συνεισφέρουμε στον κοινό προβληματισμό των εμπλεκομένων φορέων για τη βελτίωση του ισχύοντος καθεστώτος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Περισσότερα - Αρχείο pdf - 109 KB

Με εκτίμηση,
Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Ιουλιανού 28, 104 33 Αθήνα
Τηλ. 210 88 17 730
Fax 210 88 17 784
e-mail : info@eeke.gr
http://www.eeke.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: